perjantai 2. maaliskuuta 2012

Autuaita ovat persaukiset, sillä heillä ei ole varaa tehdä syntiä. (- Alivaltiosihteeri )

Olen tuhlannut rahaa tänään lähestulkoon saman verran kuin koko seuranta-aikana. Tai siltä ainakin tuntuu. Sain katsastettua auton, ja luojan kiitos se meni katsastuksesta läpi. Katsastusta edellytti kuitenkin auton pesu. Se oli niin ruokottomassa kunnossa, ettei sitä olisi kehdannut katsastukseen viedä ilman pesua.

No pesin auton 17€, vein auton kauppakeskuksen parkkihalliin kuivumaan, koska minulla ei ole autotallipaikkaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli tarkoitus mennä siksi aikaa kirjastoon. Ajattelin kuitenkin piipahtaa alkossa ostamassa kuohuviinipullon huomista varten, 10€. Sitten poikkesin vaateliikkeeseen, 30€. Kävin ihan ohimennen kultasepänliikkeessä josta ostin kaksi sormusta yhden hinnalla, kun oli niiiiin hyvä tarjous, 39€. Aikaa ei ollut enää kirjastoreissuun ja lounasaikakin oli, siispä subiin 6,80€ ja sitten tietenkin se katsastus 85€. Perkele.. Pistin pari sataa haisemaan alkuperäisen suunnitellun 102 euron sijaan. Mur. Toki voisin käydä palauttamassa sormukset ja ostamani vaatteet, mutten halua. On ne niin kivoja... :)

Tämänpäiväisen kulutusjuhlankaan jälkeen ei kuitenkaan vaikuta siltä, että jäisin välttämättä jälkeen 500€ lyhennystavoitteestani tai että joutuisin nostamaan lainaa/maksamaan luotolla seuranta-ajan loppupuolella. Jäljellä on 12 päivää ja rahaa on kuitenkin pari sataa ja rapiat. Harmittaa vaan, kun elättelin toiveissani, että mahdollisesti ylittäisin asettamani tavoitteen huimasti. Voi toki olla, että ennen 15. päivää ehtii tulla hieman lisää lisätuloja.

Muutama huomio tähänastisista kuluista:
1.Vaateostot ja sormukset eivät missään nimessä olleet välttämättömiä ostoksia. 
2. Autoon on luonnollisesti mennyt rahaa tässä kuussa enemmän kuin normaalisti.
3. Ylimääräisiä tuloja on ollut tavallista enemmän.
4. Elintarvikkeisiin on mennyt käsittämättömän paljon rahaa.
5. Aineettomiin hyödykkeisiin on mennyt odotettua vähemmän rahaa.

Perustellaanpa kohtia 4 ja 5 hieman.

4. Elintarvikkeisiin on mennyt käsittämättömän paljon rahaa.
Sinusta (velkavanki, ainut lukijani) nuo summat eivät välttämättä näytä suurilta, mutta olen kasvissyöjä. Tänään tein kaalikeittoa kattilallisen (6 annosta) tarvikkeisiin meni rahaa 3€. Elän yhden hengen taloudessa. Toki minulla on ollut illallisvieraita 4 kertaa tällä ajalla. Kun vieraaksi tulee lihansyöjiä, tarjoilen heille lihaa, kanaa tai kalaa. Olen kuitenkin huomannut, että minulla on ollut muutamia n. 10e kauppalaskuja. Näitä tulee tehtyä silloin, kun menen lounastauolla kauppaan. Ostan eväitä työpaikalle kiireessä, samassa ehkä kahvipaketin. Eväät tulevat maksamaan saman verran kun kävisin ulkona syömässä. Älytöntä. Muista eväät!!!

5. Aineettomiin hyödykkeisiin on mennyt odotettua vähemmän rahaa. 
Olen luullut polttavani askin päivässä ja toisaalta ihmiset kommentoivat ainaisesta energiajuomien lipittämisestäni. Nyt olen ostanut energiajuomia vain yövuoroihin. Toisaalta, 17 päivän aikana tupakkaa on mennyt 12 askia :) Jee!

Tälläista perjantai-illan pohdintaa. Huomenna on juhlinnan aika, vaikka minä tuhlasin rahat jo tänään. No eipä tarvii kapakassa vinkkua lipitellä.

4 kommenttia:

 1. Itse olen sitä mieltä, että vaikka yrittäisikin maksaa lainoja tai elää muuten säästäväisesti pitää silti suoda itselleen välillä pieniä iloja ostamisenkin kautta. Kunhan ostamiseen ei tarvitse ottaa velkaa.

  Itse en ole ikinä onnistunut säästämään eväitä syömällä, vaan tuntuu että niiden tekemiseen menee vielä enemmän rahaa kuin varsinaisen lounasruuan ostamiseen.

  Sinulla on hyvä tilanne kun rahaa on vielä jäljellä. Itselläni on 20 päivään vielä matkaa ja tilillä ei ole enää rahaa. Eli luottokorttien kuukausittainen uudelleenkuluttaminen alkaa...

  VastaaPoista
 2. Hip-hei! Kiitos kommentistasi. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Vaikka kulutusta minimoisikin, on hemmottelu yms. toisinaan ihan aiheellista. Minua harmittaakin, että tein ostokseni aivan liian aikaisin. Jos 14.3, päivää ennen palkkapäivää, huomaan, että minulla on ylimääräistä rahaa saisin käydä pohdintaa. "Haluanko lyhentää extraa, vai mennä kampaajalle?" Nämä ostokset olivat turhia mielitekoja ja siksi ne ärsyttivät. Nyt jos jotain yllättävää menoerää tulisikin, on pakko turvautua luottoon. Jos olisin hillinnyt itseni, ei tilanne olisi tämä. Jos olisin hillinnyt itseäni paremmin muutama vuosi sitten, ei minulla olisi edelleen tuota velkaa.

  Minun eväisiini kuluu n. 10€/viikko versus työpaikkaruokailu 27€/viikko. Teen aina ruokaa 2-6 annosta. Pakastan rasioihin ja otan töihin. Ihan perus kotiruokaa siis.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina