keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Nöyrtyminen

Luin kaikki postaukseni kerralla läpi alusta tähän päivään. Onpa minulla ajoittain ollutkin tuota tarmoa. Osittain innostustani varmaankin verottaa ne opinnot jotka vievät lähes kaiken vapaa-aikani. Olen panostanut kouluun ihan hulluna, ja tasoni on keskivertoa. Hmph..

Bongasin lukiessani tekstejä yhden kommentin jonka Velkavanki on kauan sitten jo jättänyt, jota en kuitenkaan koskaan jostakin kumman syystä ole huomannut.


Rahan käyttämisen ja velan lyhentämisen välillä on vaikea valita. Itselläni myös on tavoitteena maksaa velkaa, mutta toisaalta elämisen lopettaminen kunnes lainat on maksettu tuntuu sekin pahalta.

Itse olen tullut siihen tulokseen ettei kaikessa tarvitse aina tinkiä, mutta viime kesä opetti että on silti osattava lopettaa kuluttaminen ajoissa."


On osattava lopettaa kuluttaminen ajoissa... Mikä olisi minulle ajoissa? Arkisesti voin tulla toimeen hyvinkin vähällä. Käyn keskimäärin kerran viikossa ruokaostoksilla ja kauppaan menee noin 35€ jos ei tarvitse ostaa mitään erikoista. Olen kasvissyöjä, siispä rahaa ei mene kalleimpaan elintarvikkeeseemme lainkaan. 

Minun ongelmani taitaa olla nimenomaan se, että teen pitkän aikavälin hankintoja lyhyellä intensiteetillä ja valitsen harkitsematta. Pahin on se, että minusta tuntuu että on ihan ok ostaa velaksi. Kunhan mä saan sen uuden puhelimen, koneen, auton, pyörän, ipadin, kaiuttimet tai renkaat heti....tai viimeistään 5-7 päivän toimituksella. 

Onko kellään tällaista vastaavanlaista megashoppailuriskiä?

3 kommenttia:

 1. Ou jees, kuulostaa tutulta. Olen itsekin ottanut itseäni niskasta kiinni, talousremontti täysin päällä. Olen yrittänyt kahmia tietoa mahdollisimman paljon, jotta motivaatio pysyisi päällä ja onnistuminen tässä projektissa ei kaatuisi tyhmiin juttuihin. Eräässä minimalismista kertovassa blogissa linkattiin kv-artikkeliin, josta löytyi loistava kikkavitonen tähän yhteiseen vaivaamme: 30 päivän lista. Aina kun haluat tehdä jonkun hankinnan (tähän kategoriaan ei lueta niitä päivittäisiä pakollisia juttuja, kuten ruoka tai lääkkeet), kirjaa hankintatoive ylös listaan, ja laita mukaan päivämäärä. Sitten jätät asian hautumaan. 30 päivän päästä tarkista tilanne uudelleen, ja jos ostohalusi kyseiseen tuotteeseen sekä perustelut hankinnalle edelleen pätevät, voit tehdä hankinnan (jos budjettisi siis sallii). Tämän ajattelin heti ottaa itselleni käyttöön, tuntuu aikasen fiksulta tällaiselle impulssishoppaajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, tsemppiä vain sulle Heidi! Kuulostaa varsin pätevältä niksiltä---jospa vaan menisi toteuttamisen puolelle saakka. Musta tuntuu, että mun toiveet ja haaveet muuttuu vaan entistä enemmän mega-tuhoisiksi. Piuf... Oletko löytänyt jotain kiinnostavia blogeja? Itsekin juuri olen yrittänyt etsiskellä tällaisia tavoitepohjaisia juttuja ja sitten säästämiseen ja minimalismiin tähtääviä... suhteellisen heikoin tuloksin. Sijoittamiseen liittyvät blogit ei kuitenkaan oo mun juttu. Vinkkaa ihmeessä jos bongaat jotakin mukavaa!

   Poista
 2. Jatkossa tällaisen ostohalun tullessa kirjoitat siitä tänne + kerrot perustelut, miksi ehdottomasti ko. hankinta on tehtävä. Kyllä me lukijat kerromme sitten mielipiteemme ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina