torstai 9. toukokuuta 2013

Katse kohti seuraavaa palkkapäivää.

Nyt ollaan niin onnelllisessa tilanteessa, että tavoitteita on saatu toteutumaan jo useampia. Kaikesta tästä huolimatta, on pakko todeta, että seuraava seurantajakso (15.5-15.6) tulee auttamattomasti olemaan koko vuoden haastavin. Olen nyt tahkonnut lisäduunia taas muutaman vuoron verran, joten lisätuloja on kyllä tulossa jokunen roponen.

Tein tuossa jo alkuvuodesta excell -taulukkoa laskujen yms. rytmittymisestä jossa oli havaittavissa, että toukokuun palkasta pelkästään 1533€ menee laskuihin ja lyhennyksiin ynnä muihin. Nyt tein laskelmaa elinkustannuksista tuona aikana. Kokonaissummaksi tuli tyypillisen 400€/kk sijaan 805€. Tuplat!! Suunnitelma pitää sisällään normaalin arjen lisäksi 6 koulupäivää, (bensat ja ruoat), 3 päivää laivalla, vaelluskengät, ristiäislahjan, häälahjan, 2x 30 -vuotislahjan ja uuden passin. Ps. Autoa ei ole vieläkään huollettu, eikä sitä kyllä ole tähänkään laskelmaan laskettu.

Tähän korkeamman luokan matematiikkaa vaativaan yhtälöön lisättäköön vielä, että palkastani käteen tuleva osuushan on jotain 1600€ luokkaa. Jos menot on kuitenkin laskelmien mukaan ainakin 2338€ pitäisi kakkosduunista tulla n. 750€ Ei tuu tapahtumaan.

Joustoluoton lyhennystahdinhan olisin voinut pitää samassa kuin aiemmin, jolloin visan ja auton loppuminen olisi päässyt tosissaan näkymään, mutten nyt sitten kumminkaan halunnut. Kaiken tämän keskellä pitäisi alkaa säästämään kesän tulevaa matkaa varten. Saa nähdä millä naamalla ollaan viikon päästä kun laskut on maksettu ja lyhennykset on lähteneet tililtä.

3 kommenttia:

 1. Minunkin pitäisi seuraavasta tilistä ostaa kaksin kappalein synttärilahjoja, lahjatoiveiden hinnat ovat keveät 42 € / lahja. Mielestäni voi kyllä esittää toiveita, mutta omasta mielestäni tuo on kyllä jo varsin kallis toive, etenkin kun niitä on kaksin kappalein. En siis voi sitä tänä vuonna täyttää, koska budjetti ei vaan anna periksi.

  VastaaPoista
 2. On tää kevät tällästä... rahanmenoa. Meillä on tulossa yhdet synttärit ja kolmet valmistujaiset, eli yhtä monta lahjaa täytyisi ostaa. Ja juurikin ihan älyttömästi kaikenlaista muutakin menoa toukokuun tilistä. Kesäkuun tiliä odotellessa(kun ei ole vielä toukokuunkaan tullut), sen tilanne näyttää tällä hetkellä paaaljon paremmalta.

  Rouva ex tuhlari

  VastaaPoista
 3. Vinkki omasta elämästä: säästän kuukausittain synttäri/joulurahastoon. Itsellä 4 lasta, äiti, kolme kummilasta, joita muistan jouluna ja syntymäpäivinä. 12kk*30e on 360e vuodessa säästöön, eli lahjan hinnaksi tulee 22,50e. Jos lahja maksaa enemmän, on helpompi irrottaa se ylimääräinen tilistä.
  Tuo lahjapussi esimerkki on klassinen, näin käy aina välillä ;-/. Itse ostin netistä käytetyn kirjan, £1,2, mutta unohdin postitusmaksut, joka maksoi £5. Ok, olihan se vielä halvempi kuin uusi, mutta hiukka "hymyilytti" maksaa postimaksuja enemmän kuin kirja maksoi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina