lauantai 31. tammikuuta 2015

Uusi koti

Hei kaikille! Tammikuu mennä hurahti niin, etten ehtinyt päätä kääntää. Olen tehnyt ympäripyöreää päivää töiden, remontin ja muuton kanssa. Tällä viikolla meni kuitenkin vanhan kodin ovi kiinni viimeisen kerran ja nyt olen ollut uudessa ihkaomassa kodissa jo muutaman yön.

Kodin nettiliittymää ei ole vielä kytketty ja matkapuhelimen verkko toimii 40 -luvun talossa erittäin huonosti, joten blogin päivittäminen on jäänyt osin tästä syystä. Eipä mulla olisi oikeastaan ollut aikaakaan. Tai energiaa.

Laitan tässä lähipäivinä remontin kulukatsausta, ja tilannekatsausta velkojen ja säästöjen osalta. Nyt kirjoittelen työpaikan koneelta, joten excelit ovit kiltisti kotikoneella ja käden ulottumattomissa. Remontissa on ollut kirjavia vaiheita, eikä kaikki luonnollisestikaan ole mennyt aivan niin kuin strömsössä, joten oppirahojakin on maksettu. Remontti on vielä kuitenkin kesken. Kamat on kannettu kuitenkin uuteen osoitteeseen ja koti on siellä.

Muutama huomio uudesta kodista on jo tässä kohtaa tehtävä:


  • Olen nukkunut paremmin kuin pitkään aikaan.
  • Aamulla en ole ensimmäisenä mennyt niistämään.
  • Äänet joita talossa kuulee, ovat miellyttäviä ja turvallisia.
  • Olen jutellut lukuisten naapureiden kanssa. 
  • Kotitalon näkeminen laittaa hymyn huulille.
  • Sattumalta naapurina on vanha tuttava.
  • Työmatkan pidentyminen ei ole tympäissyt yhtään.
Kai tämä on tavallaan myös avautuminen vanhasta kodista tai jotakin, mutta eron entiseen huomaa. Seinänaapurinani asui vanhassa talossa mies, joka ei katsonut silmiin tai tervehtinyt. Tervehdi häntä itse aina. Uudessa talossa asuu paljon vanhuksia. Olen auttanut kauppakassin kantamisessa ja auttanut kaatuneen pystyyn ja pahoitellut remontista aiheutunutta meteliä. 

Alakerrassa asui perhe, jossa riideltiin iltaisin ja aamuisin. Kahden vuoden aikana soitin poliisit kaksi kertaa ja teinpä muutaman lastensuojeluilmoituksenkin. Riitelevät osapuolet olivat äiti ja teini. Äiti se siellä turpaansa sai. Pojan ollessa yksin kotona, haisi parvekkeella cannabis. Naapurina ei ollut mukavaa, mutta minulla oli varmasti helpompaa kuin heillä. 

Vanhassa asunnossa on asunut aiemmin kissa. Liekö peruja siitä, vai jotain kosteutta tms. jossain, mutta söin allergialääkkeitä ympäri vuoden. Nyt en ole ottanut yhtäkään.

Uudessa kodisssa illalla ennen nukkumaan menoa kuulen tavarajunan äänen joka valuu talon ohi tehdasalueelle joka sijaitsee kauempana. Kuulen kun ovi käy ja joku tervehtii toista.

Uudessa kodissa on hyvä olla.
Se on koti ja siksi jokaisen sentin arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina