perjantai 5. helmikuuta 2021

Tänään sen tein..

Otin yhteyttä vihdoin ja viimein luoton myöntäjään autolainan osalta. Tarkastettiin maksusuunnitelma ja laitettiin viimeinen erä vuodelle 2025. Viimeinen erä (erä nro 72) on nyt suuruudeltaan hieman alle 7500 euroa ja voin jatkossa lyhentää suurempia eriä kuin mille lasku on. Eli normaalisti auton maksu on 297€ josta n. 260€ on lyhennystä ja loput korkoja+kuluja. Jos lyhennänkin vaikka 400€ menee 260€ normaaliin erään 40€ kuluihin ja 100€ lyhentää viimeistä erää. Tein viimeisestä erästä trackerin ja aion alkaa lyhentää sitä oikein toden teolla. 

Olin myös pankin kanssa puheissa tänään. Asuntolaina alittaa nyt 42 000€, ja nyt kaikki lyhennetty kasvattaa asunnon mahdollisuuksia uudelleen rahoituksen suhteen. Eli jos laitan kaiken ylimääräisen autoon sen sijaan että kasvattelisin sijoitusasuntoon käsirahaa, voin vuoden kuluttua alkaa katselemaan jo sijoitusasuntoa. En ymmärrä minkä vuoksi pankki ei alunalkaen ehdottanut minulle sitä?! Halusivat varmaan varmistaa sen, että minulla olisi maksimaalinen määrä lainaa. Aivan pimeetä. 

Nyt mennään vuosi 2021 maltilla. Suunnitelma on selvä: Jatkossa lisätulojen osalta kympit jää käyttötilille ja täysistä satasista 1/3 puskuriin ja 2/3 autotilille seuraavaa lyhennystä varten. Kun puskurissa on 3000€, alan laittamaan 1/3 rahastoon ja 2/3 autotilille. Jos markkinat heilahtaa tuntuvasti alakanttiin voin laittaa puskurista 1000€ rahastoihin ja sitten hiljalleen kasvattaa puskurin taas 3000€.

Tässä taas huomataan, että vaikka olen kova suunnittelemaan ja miettimään, vaatii asiat usein kypsyttelyä ennen kuin paras mahdollinen ratkaisu löytyy. 


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina