keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Pullea lompakko, kevyt sydän. (- kansainvälinen sanonta)

Sain kokemuksen toisen tyyppisestä rahankäytöstä kun olin viettämässä pääsiäistä kaveriporukalla Lapissa. Suhtauduimme matkaan kuin luokkaretkeen. Olimme reissussa viisi päivää ja olimme säästäneet rahaa reissuun 10€ viikossa (raha piti toimittaa kirstunvartijalle vähintään kerran kuukaudessa.) Jokainen meistä säästi matkaan siis 520€ ja meitä oli yhdeksän henkeä. Ystäväni joka toimi kirstunvartijana myös organisoi matkan ja varasi meille hulppean rinnemökin, rinneliput jne. Saimme lainaksi ystävämme isän autoa johon mahduimme kaikki suksinemme ja lautoinemme. Elimme 5 päivän ajan kuin kuninkaat. Ruoat valmistimme pääasiassa itse. Alkoon ja kauppaan meni suurinpiirtein saman verran rahaa. Mökissä oli pyyhkeet ja lakanat, sauna ja karhuntalja seinällä. Minulla kului matkan aikana rahaa 0€. Ai että se tuntui ihanalta. Yleensä matkustamiseen on aina liittynyt syyllisyyttä, usein matkat on tehty velkaa kerryttäen ja reissussakin on miettinyt, kuinka tämä ja tämä nyt vaikuttaa seuraavaan laskujen maksu päivään. Nyt moiset huolet ja murheet olivat poissa. Nyt saatoimme keskittyä olennaiseen. Mansikkamargaritoihin ja aurinkoisiin rinteisiin. :)

Olen matkanvarrella fantasioinut kesälomarahoista ja veronpalautuksista. Kuinka sitten lyhennän lainoja oikein urakalla, ja niin edelleen. Nyt kun maksoin Himoksen reissun 300e havahduin kuitenkin todellisuuteen. Minulla on JÄLLEEN ensi kesä täynnä polttareita, häitä ja vauvakutsuja joihin on osallistumismaksut, vaatehankinnat, lahjat, matkakustannukset jne. Lisäksi olen suunnitellut haluavani ainakin kolmet festarit kiertää kesän aikana. Lomarahat on menneet edellisinäkin vuosina tulipalojen sammutteluun sekä muiden ihmisten juhlien juhlimiseen.  Vaikka strategiani alunperin olikin se, että ensin maksetaan lainat ja sitten vasta säästetään, tuntuu minusta nyt siltä, että täytynee säästää rahaa kesälle, etten vain joudu nostamaan lainaa kesän aikana. Voisin toki karsia ja päättää, etten mene festareille, mutten halua. Perheettömänä ihmisenä en halua kökkiä yksin/vanhempieni kanssa mökillä koko kesää. Tai juhlia vain muiden juhlia. Tavoitteena olkoon säästää kesäksi saman verran kuin tulee lomarahaa. Nyt sitten pitäisi enää järkeillä, paljonko sitä tulee? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina