lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tilannepäivitys ja luuloja tulevasta..

Hei!

Tässäpä tätä ajantasaista tietoa oikein olan takaa :)

Velka 1: Ellos; jäljellä 0€
Velka 2: Net Anttila; jäljellä 475,60€
Velka 3: Autolaina; jäljellä 337€
Velka 4: Visa; jäljellä 300,27€
Velka 5: Joustoluotto; jäjellä 6768,06€
___________________________________
Velkoja yhteensä; 7 880,93 €


Tavoitteita:

1. Eroon pikavippikierteestä (toteutui 11/2011)
2. Opitolaina maksettu (toteutui 12/2011)
3. Luottokortti 2 maksettu (toteutui 2/2012)
4. Luottokortti 1 maksettu (toteutui 5/2012)
5. Luottokortti 1 maksettu uudelleen 
6. Osamaksuista päästy eroon
7. Autolaina maksettu
8. Joustoluotto maksettu
9. 2000e hätävara rahasto kerätty
10. Asuntosäästäminen aloitettu

Nyt on hyvä fiilis. Tavoitteena on, ettei korttia käytetä ollenkaan, eikä joustoa nosteta. Tein nyt kuukauden ajan niin, että nostin käteisellä budjetoidut kustannukset ja tilille jäi hätävaraa. Olen budjetoinut seuraavalle neljälle viikolle 400, 00 käytettäväksi, koska 100€ menee vielä niihin aiemmin mainitsemiini rakkaisiin lapsukaisiin. Nyt voi kyllä mennä tiukille tässä kuussa (15.3-14.4), koska on niin paljon ylimääräisiä juttuja. Suunnitellut menot on 360€, joten lipsumisvaraa on vain 40€. Toisin sanoen jos pitää ostaa ylimääräistä tms. olen lirissä. Katsotaan kuinka käy..

VKO 12: 
työmatkapäivien lounaat 30,00
ruokakauppa 30,00
savukkeet 20,00
VKO 13:
ruokakauppa 30,00
savukkeet 20,00
VKO 14:
työkaverin lahja 5,00
kaverin vauvan lahja 25,00
ruokakauppa 30,00
savukkeet 20,00
VKO 15:
koulupäivien lounaat 30,00
ruokakauppa 30,00
savukkeet 20,00
kavereiden kyläilyviikonloppu (ruoat ja juomat+ravintolailta) 70,00

YHT: 360,00€

Jos lisätienestejä tulee tämän kuukauden aikana, pyritään ne sijoittamaan huhtikuun alussa auton huoltoon. Voi kuitenkin olla, että huolto on pakko maksaa korteilla. Nyt ei "rahoja ole sisässä" lainkaan, mutta suunniteltuja extratöitä on 20h, tosin niistä taitaa palkka tulla vasta viikolla 16. No katsotaan kuinka tarkkaan taina saa markkansa sijoitettua... Pitäkäähän peukkuja.

Ps, kuluneen kuukauden aikana budjetti ylitettiin 80 eurolla, mutta ylitykset ei olleet lainkaan pakollisia. Ostin siis mm. shampoita ja hiusväriä sekä kodin pesuaineita kaappiin valmiiksi, köyhiä aikoja varten. Ei siis lainkaan huonommin.

Ihanaa lauantaita kaikille!
10 kommenttia:

 1. Vitsi mä tykkään näistä postauksista! Näissä kun suunnataan katsetta tulevaan ja lyödään faktaa (eli numeroita) näkyviin.

  Piti kommentoida jo aikaisemmin, mun mielestä tuo sun lahja lapsille ja osallistuminen, kun varmasti on haasteellinen elämänvaihe koko perheelle, on ihan mahtava juttu! Aion ottaa sinusta mallia jos joskus omalle kohdalle sattuu vastaavanlainen tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei tässä ole sellaista samanlaista "tykkää" nappia kuin facebookissa? :) Kiitos kommentista! Harmittaa vaan, että välimatkaa on niin paljon, etten voi olla avuksi päivittäin tai edes viikottain.

   Poista
 2. Samoin minä tykkään näistä numerotiedoista. Myös blogin uusi ilme on kiva!

  On varmasti motivoivaa ruksata aina saavutettu tavoite yli ja aloittaa uusi. Minullakin on lainojen lyhennyssuunnitelma printattuna jääkaapin ovessa. Sitä huomaa katselevansa sitä ja miettivänsä, että voisiko sitä jotenkin vieläkin nopeuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Niin, nopeammin olisi kivemmin, mutta toisaalta koen että opin koko ajan jotain itsestäni ja omasta toiminnastani. Tavoitteen saavuttaakseni täytyy minun tämä matka myös kulkea. Uskon että tilanne voisi repsahtaa heti ennalleen, jos saisin "pikaratkaisuja" ongelmaan. ...niin ja ruksailu on kyllä kivaa ;)

   Poista
 3. Mäkin tykkään kaunistelemattomista faktoista. Tulee itsellekin onnistumisen tunne, kun toinen saa yhden etapin saavutettua. Pitäisi varmaan itsekin tehdä samanmoinen listaus omista kuluista ;) Jatka samaan malliin ja ihanaa kevään odotusta!

  Itselläni on nyt 1h50min 50%-ylityötä sisässä ja pomo sanoi, että saan päättää otanko ajallisesti vaiko rahassa niin päädyin tällä kertaa jälkimmäiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista :) Tee ihmeessä, suunnitelma avartaa silmiä! Ja pienistä summista kaikki lopulta koostuu! :)

   Poista
 4. No nyt näyttää taas jo paaaljon paremmalta. Autolaina on kohta historiaa ja visa nollattu, niin pääset sitten joustoluoton kimppuun.

  Itsellä saattaa olla, että visa vinkaisee ennen seuraavaa palkkapäivää, vaikka olin ajatellut, että nyt tulee ensimmäinen kuukausi, kun en käytä kumpaakaan korttia. Nimittäin: kaksi päivää sen jälkeen, kun olin tehnyt kolmen kk:n sopimuksen pt:n kanssa (tähän on varaa, laskin sen), hajoitin silmälasini korjauskelvottomiksi (lasien päivitys oli budjetoitu kesäkuun lomarahoista meneväksi eli tämän suuruusluokan kertarysäykseen ei olisi oikein varaa).

  - se vakkarilukija.

  VastaaPoista
 5. No niinpä! Kyllä tämä tästä! ...kai... :) Tsemiä sulle vakkari!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Hioin tässä omaa strategiaani: En maksa silmälaseja luottokortilta, vaan pankkikortilta. Tarvittaessa maksan sitten isoja ruokakauppaostoksia luotolta ennen seuraavaa palkkapäivää (1 kerran viikossa tehtävä ruokakauppakäynti, jolla ostetaan seuraavan viikon lihat yms. sen lisäksi käyn 1-2 kertaa viikon aikana hakemassa tuoreita vihanneksia tai hedelmiä). Uskon, että näin se luottokortin käyttö jää vähemmäksi verrattuna siihen, että maksaisin lasit (n. kk ruokakulujen verran) suoraan luotolta.

  - vakkari

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina