torstai 26. syyskuuta 2013

Säästämiseen liittyvät tunteet.

Päivitin juuri Tickeriä. Palkkanauha kakkosduunista saapui. Palkkarahathan menevät suoraan säästötilille. Muutaman päivän päästä tilin saldo näyttää tuon 964€. Ensimmäisen tuen pitäisi saapua 35 päivän päästä. Sitä ennen pitäisi maksaa lainanlyhennys 200, puhelin- ja nettilasku 70, säästölille menee 100, eläkesäästöön 50, ja viimeinen liiton jäsenmaksu 135€, eli yhteensä 565€. Tilillähän mulla on reilu satanen. Elääkin pitäisi... Laitoin pari liian suurta villakangastakkia myyntiin ja tänään menen kaverille siivoamaan. Pakko varmaan pian jo koskea tuohon säästötiliin. Odottelen ja kitkuttelen nyt kuitenkin vielä hetken. Pitäisi tulla vielä ykkösduunista muutama km -korvaus ja päiväraha. Maksupäivistä en toki osaa sanoa.. Nyt kun säästötilin saldo alkaa lähentyä tuota 1000€, on itsellä kuitenkin sellainen fiilis ettei haluaisi nostaa niitä pois. Ihan hölmöä, jopa harkitsen visan käyttämistä säästön sijaan! Onko teille muille iskenyt vastaavaa piheyttä koskaan?

9 kommenttia:

 1. Uskon että itselleni käy aivan samoin. Säästämiseen liittyy piheys, eihän sitä halua käyttää!! Samalla velkarahalla olisi huomattavasti helpompaa elää.. Nurinkurista, mutta toisaalta loogista.
  Säästön tuoma vapauden tunne on uutta meille joilla säästöjä ei ole juuri ollut, ja siitä tunteesta ei haluaisi sitten luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Oi kuinka odotan sitä päivää, kun voi säästää ihan vaikka ulkomaan matkaa varten niin, ettei se ole mistään pois!

   Poista
 2. Ja voi, sitä tuskaa kun säästöjä ei kerry niin nopeasti kuin haluaisi :) koita sinnitellä ilman säästöihin tai visaan kajoamista. Tuntuu että piheys kasvaa vaan kaiken aikaa kun säästöprojekti etenee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. Nythän kuitenkaan kyse ei ole siitä, että ostanko käsilaukun vai en, vaan että maksanko laskuja vai en, eli toisaalta jos käytän niin käytän koska ihan oikeasti täytyy...

   Poista
  2. PS: Kerttu rakas, laittaisitko blogiisi lukijanapin? Nyt en pääse kommentoimaan tekstejäsi muuta kuin google+ tilin kautta. Siinä tulisi sähköpostiosoite/oikea nimeni esiin ja sitä en haluaisi. On monta juttua jo ollut johon olisin halunnut kommentoida. :) Onnistuu hallintapaneelin ja gadgettejen kautta.

   Poista
 3. Netti ja puhelin vie aika paljon. Onko summa per/kk? Oletko miettinyt liittymän/liittymien vaihtoa? Mulla on sellainen liittymä jossa on joku euron päivä juttu eli voi puhua niin paljon kuin haluaa ja maksaa maksimissaan euron per päivä eli maksimissaan noin 30 e / kk. Ja jos nettiyhteydeksi laittaa jonkinmoisen mokkulayhteyden esim 12 e /kk niin siinäkin säästäisi pari kymppiä..=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo paljon. Siinä on kodin netti+puhelimen liittymä+netti +puhelimen kytky. Puhepaketti 25€+ puhelin 25€+ puhelimen netti 5€+ mokkula5€+ mokkulan netti 10€. Sopimus on voimassa vielä ensi kevääseen. Sitten siitä lähtee 30€ automaattisesti pois. Katsotaan sitten tarviinko mokkulaakaan enää..

   Poista
 4. Kyllä on käynyt samaa monet monet kerrat että mieluummin käyttäisi Visaa kuin koskisi säästötiliin! Pelkään sitä että jos säästötiliin kerran koskee niin sitten on matalampi kynnys ottaa sieltä rahaa turhempiinkin juttuihin. Järjellä ajatellen pitäisi tietty käyttää säästötiliä. Pakkohan sun todennäköisesti on kun sillä satasella ei valitettavasti voi noita 565 euroa maksaa. Vai 465 euroa, siinä taisi olla 100 menossa taas säästötilille jos oikein ymmärsin? Ajattele että sulle jää sulle silti ihan kivasti säästöön vaikka joutuisitkin käyttämään niitä ja laitat säästötilin saldon kipuamaan ylöspäin heti kun pystyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo säästöön menevä summa on suoraveloituksella. Sitä en pääse itse verkkopankissa muuttamaan ja siksi se on automaattisesti laskettu mukaan. Elän toivossa, että päivärahoja ja km -korvauksia ehtisi tulla tilille ennen viidettätoista päivää. Jos ei ehdi, otan säästöstä enemmän. Jos ehtii, otan vähemmän. Saa nähdä kuinka käy!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina