keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Uudelleen asennoitumista HAASTE!

Seuraa haaste itselleni;

Olen tuskastellut paljon ja pitkään lainojeni kanssa. Lainan lyhentäminen on tuntunut mahdottoman pitkältä projektilta siitä saakka kun sain osamaksut sun muut pois. Minusta on tuntunut, ettei laina lyhene laisinkaan. Totuus on, että lainojen ja velkojen määrän pienentyessä maksukykyni on kokoajan heikentynyt. Snowballingista ei nyt siis voida puhua laisinkaan.. Lasken aina vaan vähän väliä sitä, kuinka kauan vielä menee velattomuuteen ja tuntuu, ettei siitä tule loppua. Keksin uuden tavan seurata tilannetta.


Olen nyt saavuttanut velkojeni puolivälin. Velkaa on jäljellä 6380€
Lyhennystahtini on nyt 250€/kk opintovapaani aikana. Jos ylläpitäisin samaa tahtia vielä sen jälkeenkin (todellisuudessahan se kasvaa) olisin velaton 25,5kk kuluttua eli helmikuussa 2016. Tämä tuntuu käsittämättömän kaukaiselta. Ongelmana tuntuu olevan myös se, ettei 2€ lyhentäminen tunnu tarpeelliselta kun velkaa on niin paljon.

Päätin jakaa velkani osiin. Seitsemän tuhannen euron suuruista velkaa. (Todellisuudessahan kyseessä on yksi ja sama velka, mutta leikitään mielikuvilla.)

ANSELMI 10/2013-2/2014
BELLA 3/2014-6/2014
CECILIA 7/2014-10/2014
DAMIAN 11/2014-2/2015
EEVERTTI 3/2015-6/2015
FIONA 7/2015-10/2015
GAABRIEL 11/2015-1/2016
Loput korot yms. 2/2016

Anselmi 4.12.2013 Maksettu 620€ Maksamatta 380€
Nyt voin seurata prosentuaalista edistymistäni eri pottien osalta. Jujuhan tästä vielä puuttuu. Se on luvassa! Näiden velkojen kesken syntyy kilpailu. Kilpailun voittaa laina joka on kuitattu lyhimmässä ajassa. Jos saan Anselmin loppuun ennen aikojaan, voin aloittaa lyhentämisen Bellan kanssa.

Palkinnoksi itselleni saan sitten aikanaan matkan joka suoritetaan kohteeseen jonka nimi alkaa samalla alkukirjaimella kuin kisan voittanut velka. Olikos monimutkaista, no ainakin hauskaa!!

Ps: Tänään muut sai veronpalautuksia. Mä maksoin mätkyjä ----ja parkkisakon. Mur..

8 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Tykkään noista sinun käppyröistä ja kuvista. Nuo seitsemän pottia on siinä mielessä järkeviä kun ajattelee miten nopeesti neljä kuukautta yleensä menee. Siinä ajassa on sitten aina yksi velka (olkoonkin sitten sitä samaa) selätetty. Kiva sitten sun päästä lopulta keksimään sitä lomakohdetta, joka alkaa.....
  Parkkisakot on p***eestä. Sain joskus kaksi samalla viikolla ja tais itku päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja tuo neljä kuukauttahan on aika mitä menee niillä mun tän hetkisillä minimilyhennyksillä, joten ei pitäisi olla ongelmaa :)

   Poista
 2. Hyvä idea! Ei maksa mitään ja näkee että asiat menee eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Täähän onkin hyvä idea, mietinkin tässä pitäisikö tämä idea lainata. Pitää pistää harkintaan.
  Tiituna

  VastaaPoista
 4. Joku tämäntyylinen systeemi minunkin on keksittävä, muuten alkaa toi vajaa 5 tonnia ahdistamaan liikaa... vielä kun oppisin tekemään hienoja käyriä jaympyröitä niin näkisin asioiden konkretisoituvan! Dep T:n blogista lainasin jo Payment A Day-systeemin, reilussa kuukaudessa lähes 200 € säästöön, jei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvältä suunnitelmat aina tuntuu! 200 on jo iso raha! :) Onnittelut!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina