sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tammikuun yhteenveto

Tähän alkuun on pakko todeta, että vaikka luulin edellisen olleen se tämän blogin sadas teksti, niin tajusin, että kun tämä lojui luonnoksissa näytti luku satasta. Eli TÄMÄ on se sadas. ;)

Tammikuun piirakka on lopultakin leivottu ja uunista nostettu. Käytin nyt siis uutta laskentapohjaani jonka loin alkuvuodesta exceliin. Kohtia on hyvin monta... Tästä piirakasta on nyt kuitenkin jätetty kokonaan kaikki sellaiset kohdat pois jotka tässä kuussa jäivät nollille.

Tammikuun 2014 menot
Koska piirakka suorastaan on suttuisen oloinen, eikä siitä edes saa mitään selvää, on aina järkevää tehdä asiat moneen kertaan, vai mitä? No seuraavaksi siis tammikuun kulutukset vedettynä yhteen väliotsikoihin.


Tammikuun kulutus 
  • Laskuihin kuului tammikuussa liiton maksu, vuokra, puhelin, iTunes lasku, joulukuun bensat ja kuntosalimaksu.
  • Ravintolassa kävin luvattoman paljon. Nyt huomaan, että alan laiskottelemaan kun tiedän pian palaavani töihin. Tässä on kahvila ja ruokaravintolalaskuja samassa. Kolme kertaa kävin ulkona syömässä tammikuun aikana omaan piikkiin. Edellinen kerta olikin sitten syyskuussa, eli en nyt mahdottomasti rankkua haluaisi itselleni laittaa.
  • Ruokaan meni hieman enemmän kuin normaalisti olen ostellut salaattia ja hedelmiä ja siksi kauppakuitit on hiponeet välillä pilviä.
  • Päivittäistuotteisiin kuuluu ihan vessapaperia ja terveyssiteitä.
  • Velkaa on lyhennetty hyvin, 50€ ylimääräistä
  • Tupakkaan meni rahaa vähän yli kolmannes siitä mitä normaalisti
  • Turhakkeisiin kuuluu limppari, alkoholi jne. Do I need to say more?
  • Säästöön meni kanssa enempi kuin nyt opintovapaan aikana muuten.
  • Muut kulut on paketin lähettämisestä ja allergialääkkeistä
  • Ostinpa käsilaukun. Olin paha. paha. paha. paha. Mutta se on mun uuden työn uusi laukku. Nih!
Yhteensä kustannuksia tammikuussa oli 1406,06€ ja hirveä matemaatikko ei varmaankaan tarvitse olla huomatakseen, että mun 1189€ tuloilla takkiin tuli tammikuussa 217,06€. Eihän tuo nyt fiksua ole, että säästää/maksaa joustoa reilusti alkuun ja sitten päätyy elämään visalla. No mutta nyt meni näin. Tänään siis maksoin 217,06€ visalaskua. Toisin sanoen ongelmaa siirretty (ei vaan. Menen nostamaan säästöstä sen puuttuvan summan tilille.

Käsilaukun puolustuspuheenvuoroksi on pakko sanoa, että sain sen tuntuvalla alennuksella. Kaverini osti sen henkilökunta-alennuksellaan joten 56,00€ käsilaukku maksoi minulle 30€. No ei kai tämä puolustus itsessään riitä, mutta sanottakoon vielä, että minähän en ole ostanut itselleni mitään elokuun jälkeen. Joten tämä ehkä nyt hyväksytään? Vai hyväksytäänkö?

Helmikuusta on pakko sanoa sen verran, että luvassa on matkustelua. :) Onneksi säästössä on pikkuisen rahaa. Nyt opinnot rullaa ihan tappavaa tahtia joten en ole lisätöitäkään tehnyt mistä tiliä olisi odotettavissa. Muutama opetuskeikka on ollut, mutta niidenkään rahat tuskin tulee ennen matkaa. Matkalla kulut on juuri sellaiset kuin millaisiksi ne teen. Menen kylään ystävän luo joten hotelleista tai muista en joudu maksamaan. Taksit ja muut vastaavat voivat kuitenkin tuottaa yllättäen pitkänkin pennin.

Uuteen työhön valmistautuminen vaatii myös muutamia taloudellisia hankintoja. Nimittäin vaatteita. Vanha työni on ollut sellainen, että pukeutumiseni on ollut hyvin vapaata. Kaikkea kauluspaidoista rennompaankin vaatetukseen, mutta työssä käyttämäni vaatteet ovat vähän turhan "siistejä" uuteen työhöni. Uudessa duunissa tarvitaan hajuttomuutta, mauttomuutta ja järkevyyttä. Ostoslistalla on siis ainakin yhdet farkut ja muutama T-paita mallinen pitkähihainen. Näihin ajattelin sijoittaa yhteensä 100€ ja sitten kun työstä alkaa palkkaa kertymään, voin alkaa karsimaan vaatekaapistani vanhoja "erikoisempia" vaatteita ja ostaa tilalle tavallista. Realiteetti esimerkiksi on etten uuteen työhön mene suorat housut jalassa kuin kerran vuodessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina