tiistai 14. helmikuuta 2012

Kaikki alkoi autosta.

Olen aina suhtautunut raha asioihin melko leväperäisesti. Olen ottanut turhaa velkaa ja velkaantunut yli varojeni. Uskon, että lama-ajan lapsena elimme vaihetta jolloin omakotitalossa asuessamme ei saanut näyttää kellekkään, ettei rahaa itseasiassa ollut. Muistan aivan kirkkaasti kuinka kaikki juoksivat kilpaa jääkaapille hakemaan tomaatteja silloin harvoin kun isä niitä osti. Tomaatit olivat harvinaista herkkua, koska ne olivat niin kalliita. Aikuistuessani minun oli hankalaa tunnustaa rahattomuuttani.

Olen velkaantunut matkan varrella enemmän ja vähemmän. Minulla on takanani myös kivulias pikavippikierre josta olen luojan kiitos päässyt eroon. Kaikki alkoi siitä kun suhteellisen myöhäisellä iällä ajoin ajokortin ja ostin auton. En saanut lainaa pankista, kulutusluottoa kylläkin. Paha-paha. Minunlaiselleni ihmiselle kulutusluotto ei sovellu laisinkaan. Ajoin auton vuosi ostamisen jälkeen lunastukseen. Maksoin autosta kulutusluotolla 7000 euroa ja vakuutusyhtiöltä sain siitä vuoden myöhemmin 2500 euroa. Silloin olin maksanut kulutusluottoa 0€ takaisin. Ongelmana oli, että kun kulut auton tulon jälkeen kasvoivat (bensat, vakuutukset, korjaukset jne) en karsinut mistään. Hoidin auton kuluja visalla ja lopputulema oli että kun 187e lähti kuukausittain suoraveloituksella tililtäni nostin sen takaisin viimeistään 20 päivä, koska laskut veivät suurimman osan tuloistani. Laskutkin olivat siis pääasiallisesti osamaksuja tai muita vastaavia.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin olen edelleen velallinen. Yli 7000e kulutusluotto on edelleen käytännössä maksamatta, mutta tässä matkan varrella olen saanut vipit hoidettua pois ja opintolainankin maksettua kokonaan. Opintolainaa maksoin rivakalla otteella ja siksi innostuinkin nyt tsemppaamaan raha-asioissa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olen siinä tilanteessa, että tilillä on rahaa vaikka huomenna on palkkapäivä. Nyt tavoitteena on saada itseni velattomaksi 2013 vuoden loppuun mennessä jolloin voisi olla mahdollisesti asunnon osto kyseessä. Jos saisin siihen mennessä rahaa säästöön olisi se aivan loistava juttu. Minulla ei ole takaajaa asuntolainalleni ja tästä syystä velattomuus olisi erittäin hyvä tekijä lainaa hakiessa. Lisäksi auton vaihtokin olisi ajankohtaista piakkoin. Olen vakaasti päättänyt, että nyt hommat tulee ruotuun, olenhan jo hyvällä alulla.

Teen seurantaa tässä blogissa tuloistani ja menoistani kuukausittain. Tavoitteenani on karsia turhista kuluista ja erityisesti kohta aineettomat hyödykkeet on kovan syynin alla... Olen muuten aikamoinen rahan hukkaaja mitä tulee energiajuomiin jne. Katsotaan kuinkas Tainan käy! Pidä peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina