tiistai 14. helmikuuta 2012

Suunnitelman yksityiskohtia ja tavoitteita

Ajatuksena on siis tarkastella kulutustottumuksiani samanaikaisesti kun lyhennän velkojani. Tavoitteena ainakaan nyt alkuun ei ole tulla mahdollisimman vähällä toimeen. Sen sijaan ajatuksena on katsoa hieman mihin rahaa oikeastaan meneekään ja toisaalta karsia turhista menoista. Haluan lainannosto kierteestä pois, eli tavoitteena ei myöskään ole maksaa lainoja pois enemmän kuin kykyä on. Lisälyhennykset kohdistuvat siis ensisijaisesti kulutusluottoon (iso laina) ja luottokorttia maksellaan suunnitelman mukaisesti. Kerrytän siis kuun aikana mahdollisuuksien mukaan rahaa säästöön ja lyhennän lainaa sitten ekstraa mahdollisuuksien mukaan.

Listasin muutaman asian joilla pyrin säätelemään kulutustottumuksiani:

1. En maksa enää kortilla
2. Nostin luottokortti nro 1:n lyhennyksen 100€ kuussa
3. Listaan kulutustani ja päivitän blogia
4. Kokonaislyhennystavoite alkuun on kuukausittain 500€
5. Olen ohjannut satunnaiset lisätuloni säästötilille


Tuossa muutama juttu näin aluksi. Saatoitkin ehkä huomata, että raportissani on kohta aineettomat hyödykkeet. Näillä aineettomilla hyödykkeillä tarkoitan kulutustuotteita joista ei jää minkäänlaista pääomaa. Päihteet (tupakka ja alkoholi), energiajuomat ja uhkapelit sekä taksilla matkustaminen ja muut vastaavat jutut kuuluvat tähän kategoriaan. Kuulostaa kamalan vastuuttomalta, että sellaisiin asioihin voi mennä rahaa ja minä vielä oikein suunnittelen, että niihin voi rahaa mennä. MUTTA MINÄ TIEDÄN, että näihin tulee menemään rahaa. Tulen kuluista karsimaan, mutta tupakointia en kuitenkaan lopeta. En nyt. Piste. :) Heh... aika hauskaa. Olen tavallaan aika innoissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina