sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Arki rullaa taas.

Noniin rakkaat lukijani, on koittanut aika taas palata näppäimistön ääreen kertomaan tämänhetkisestä tilanteesta. Perjantaina on palkkapäivä. Ensi viikon ruoat on jo ostettu ja tilillä on rahaa! Wohoo!!

Tilanne on rauhoittunut nyt sen verran, että olen muuttanut ja uusi asumisjärjestelyni on edullinen. Ei toki ehkä se kaikkein mieluisin ratkaisu, mutta nyt kahden viikon ajan on ainakin tuntunut ihan ok ratkaisulta.

Tahtotilani lainojen kanssa on kasvanut entisestään. Elämällä on tapana näyttäytyä aina aikaajoin kaikessa karmeudenkirjossaan niin, että pakostakin laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Läheinen perheenjäseneni on nyt pinteessä riitaisan eron, omakotitalon, kahden auton, kolmen lapsen, koiran, päivätyön ja oman yrityksen sekä harvinaisen vittumaisen (ja vielä köyhän) ex-puolison kanssa. Pinnistän siis hieman sivuun rahaa jotta saan häntä taloudellisesti tuettua nyt kun hänellä on tiukkaa. Nipistän siis sivuun lähinnä jotta voin tankata autoani ja ajaa sinne lapsenvahdiksi tai tuottaa muuta sosiaalista hyvää perheelle. Eilen kävin heillä ja kävimme lasten kanssa uimahallissa. Ostin kaikille kolmelle 10 kerran sarjaliput uimalaan. Pientähän tämä on. Karsin sitten muusta. Ihmetyttää vain se, että näitä karsimisia ei ole ollut lainkaan hankalaa tehdä kun ajattelen niitä rakkaita ihmisiä joiden vuoksi nuo valinnat olen tehnyt. Oman itseni takia samoihin valintoihin en aiemmin ole kyennyt. Enkö välitä itsestäni riittävästi?

Aikaisemmin olen aina maksanut tulleet laskut ja sen jälkeen koittanut miettiä mikä on järkevää. Joskus pohdin sitäkin, pitäisikö laittaa toiselle tilille autokustannuksiin 50€/kk ja sitten huollon ollessa ajankohtainen olisi rahat kasassa. En ole koskaan ennakoinut ja miettinyt mitä laskuja tulee minäkin kuukautena. Miksi?! Nyt näpyttelin perus Excell taulukkoon kaikki kustannukset joita kuukausittain menee, ja mietin lainan lyhennykset sen mukaan. Siis suorastaan NEROKASTA! Nyt tiedän, että auto on maksettu toukokuussa, visa kesäkuussa, NetAnttila syyskuussa ja viimeisin velka syyskuussa 2014. Tietenkään tässä ei ole juurikaan varaa yllätyksille, mutta suunnitelmiaan voi muuttaa. Tämä nyt kuitenkin konkretisoi sen minä kuukautena on realistista lyhentää lainoja 500€, koska 200€ ja koska 700€. Suosittelen lämpimästi kaikille. Viikon päästä tulee taas sitten tarkempaa tilannetiedotetta! Tsemppiä kaikille omien madonlukujenne kanssa!

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla sinusta, odottelinkin jo sinua! Tuota kuukausien erilaisuutta olen miettinyt itsekin ja kumma etten ole saanut sitä tehtyä kuntoon, vaikka käytän Balancionia, jolla homma olisi ihan helppo.

    Luin muuten Titi Heikkilän kirjasta Talous hallintaan ns. kulutilistä. Heikkilä ehdottaa perustettavaksi yhden pankkitilin sellaiseksi tiliksi, josta maksetaan vain niitä epäsäännöllisesti tulevia laskuja, kuten vaikka vakuutukset tai lehtilaskut. Tilille tallennetaan palkkapäivänä tietty summa, joka on arvio koko vuoden em. menoista/12. Tiliä ei käytetä mihinkään kuukausittain tuleviin laskuihin tai vaikka ruokaostoksiin. Näin kulutilillä pitäisi aina olla rahaa riippumatta kuukauden perusmenoista. Olisiko tuo tili, jolle aioit laittaa rahaa autokustannuksiin, joku tällainen?

    VastaaPoista
  2. Moikka! Olen kuullut monien tekevän juuri noin, ja tosiaan auton huollon jne. kannalta se varmastikkin olisi järkevää. Ajattelisin, että tuollainen tili voisi hynkin toimia myös sinä tarvittavana puskurina. Ensin pitäisi saada se puskuri perustettua. Se ei kuitenkaan onnistu ennen kuin visa on maksettu. Tai siis onnistuu, mutta järkevämpää on saada visa maksettua nopeammin. Täytyypäs katsoa löytyykö tuo mainitsemasi kirja paikalliskirjastosta, jos vaikka lainaisi jossain vaiheessa. Nyt kaikki valveillaoloaika menee aikalailla koulukirjojen parissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina