tiistai 9. huhtikuuta 2013

Huolestuttaa...

...jo valmiiksi. Toteutuvatko tavoitteeni. Olen pyöritellyt paljon mielessä mahdollisuuksiani tulevien lyhennysten kanssa. Haluaisin niin kovasti maksaa tulevasta palkasta autolainan ja visan kokonaan pois. Mietityttää kuitenkin, onko siihen kuitenkaan mahdollisuuksia. Visaa on edellisestä päivityksestä poiketen alle 200€ jäljellä, koska tulleet kilomatrikorvaukset sijoitin suoraan visan ylimääräiseen lyhennykseen. Autolainan maksu 250€ on suunniteltu, mutta viimeinen erä 87€ kuumottaisi maksaa myös pois.

Mielessä kummittelee  myös se auton huolto... Toisaalta muuten kuukausittaiseen kulusuunnitelmaani ei ole tulossa muita muuttuvia tekijöitä, eli tavallaan päivittäiseen elämiseen voisi ajatella riittävän 300€ ja siinäkin olisi vielä nipistämisen varaa. Hmm... kuinka menettelisin? Voisi olettaa, että palkka on nyt hieman suurempi kuin viimeksi, koska ilta ja viikonloppulisiä tuli hieman. Minulle on myös tulossa kolmen työvuoron palkat keikkaduunista. Koska? Sitä en osaa sanoa.

Jos vain kuitenkin maksaisin niin paljon pois kuin pystyn laskujen maksamisen jälkeen niin, että jää nippanappa rahat elämiseen. Sitten jos keikkaduunista tulee se pari sataa, saisin sillä auton huollon ehkä maksettua. Taas on kuitenkin olemassa se riski, että kuukauden kuluttua Visaa on käytetty 600€. Tässä sen taas näkee. Jos olisi puskuri, en tällaisia miettisi...

Harmittaa myös se, että minulle on tarjottu kuluneen viikon aikana keikkaduunia yhteensä 58h joista kaikista olen joutunut kieltäytymään. Siinä olisi ollut rahaa jaossa vaikka ja kuinka. Kuitenkin olen joutunut laittamaan opintojani ja omia töitäni etusijalle. Minulla on nyt omassa työssäni harjoittelija, joka vaatii aivan oman laistaan paneutumista ja ohjaamista. Tämän vuoksi, en voi myöskään mennä töihin väsyneenä yövuoron jatkeeksi. Eipä se muutenkaan kovin reilua olisi työnantajalle tai työkavereillekaan.

6 kommenttia:

 1. Entten tentten... Pitkän tovin pähkäiltyäni asiaa tulin siihen päätökseen että se olisi joko tai. Näin ollen jäisi vielä hieman pelivaraa tulevaan auton huoltoon. Mietittyäni kumpi kannattaisi sitten aikaisemmin lyhentää pois, päädyin auton lainaan. Näin ollen säästäisit kuitenkin tulevan kuukauden tilinhoitokulut yms. Liika innostuminen voi todellakin koitua kohtaloksi.
  Itseänikin harmittaa, kun jouduin taas tarjotuista lisätöistä kieltäytymään, mutta kun muut työt painavat niin päälle ja vapaa-aikaakin tarvitsee itse kukin välillä.
  Oletko huollattamassa autoa oikein jossain liikkeessä/firmassa? Se tietää ainakin kallista laskua. Vuosien varrella on joskus isompia remontteja tullut välillä teeteltyä ammattikouluillakin edulliseen hintaan. Usein myös sellaisia, missä on tarvinnut jotain sellaisia työkaluja, mitä itseltä ei löydy on meillä paljon harrastettu "oravannahkakauppoja", palvelu palvelusta tai milloin mitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratkaisu tuli nopeammin kuin osasinkaan arvata. Siitä seuraavassa postauksessa lisää. :) Autoa huollatan liikkeessä, kun en itse autoista mitään ymmärrä niin menen palvelun perässä. Luottosetä suhtautuu minuun kuin tyttäreensä. Hän tekee aina "pikkujuttuja" kaupanpäälle ja muistuttelee seuraavasta askeleesta etukäteen. Vaihdoin edellisen auton kanssa huoltamoa halvempaan ja auto oli kahdessa vuodessa ihan pommi. "Kaikki" hajosi samaan aikaan ja kaikki nämä oli asioita jotka olisi kuulemma ollut kavereiden mukaan mahdollista huomata aiemmin. Onneksi on kyseessä 120tkm huolto, eikä siis mikään iso juttu. Öljyn vaihtoa jne. eli tuskin mitään miljoonia maksaa...

   Poista
 2. Suosittelen, että maltat ainakin sen autolainan kanssa. Kun eikös se ollut tuttavalta, joten siinä ei ole mitään extrakuluja. Vaikka se 87 euron "häntä" onkin ärsyttävä.

  Ja jos kykenet, niin suosittelen maksamaan visastakin vain minimin. Jos sitten (sen autohuollon) jälkeen on ennen seuraavaa palkkapäivää vielä "ylimääräistä" rahaa jäljellä, niin maksat extraa silloin ja välttelet sen visan käyttöä viimeiseen asti. Ota vaikka tavoitteeksi, että sulla olisi ennen seuraavaa palkkapäivää se 87 euroa vielä jäljellä, jolloin saisit autolainan pois ennen seuraavaa palkkaa.

  - vakkarilukija

  ps. Arvaa, miten kävi silmälasien kanssa. Vahvuuksia lisää sen verran, että linssityyppi meni vaihtoon -> +100 euroa.
  pps. Arvaa, onko luvattu toimitusaika pitänyt. Jos vielä vähän sinkuu, niin pääsen maksamaan lasit suoraan pankkikortilta seuraavasta palkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratkaisu tuli nopeammin kuin osasinkaan arvata, vaikka varteenotettavia pointteja kaikki. Huoh. Harmi noiden lasiesi kanssa, toisaalta nyt voisi olettaa, että tuolla linssityypillä palvelevat sitten ehkä hieman pidempään? Onni onnettomuudessa, eipä mene luotolta! Wohoo!!! :)

   Poista
 3. Valitettavasti linssityypin vaihto ei liity linssien kestävyyteen, vaan yksinkertaisesti siihen, että mun vahvuus + hajataitto -yhdistelmällä piti siirtyä toiseen (kalliimpaan) tyyppiin, että linssit saatiin ohennettua tarpeeksi. Kaikki pinnoitteet yms. mulla on ollut jo tähänkin asti.

  Mut luotolta meni, koska tulivat tänään. Loman jälkeen näyttöpäätetyö vanhoilla laseilla oli aika kidutusta.

  -vakkarilukija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit! Itse en ymmärrä näistä linssiasioista yhtään mitään. :( Toivottavasti saat kuitattua osan siitä luottolaskusta nyt tilipäivänä. Toisaalta tämä oli nyt sijoitus arkeen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina