torstai 5. syyskuuta 2013

There´s no such thing as a free lunch.

Kerroin aiemmassa postauksessani järjestäneeni itselleni aikaa. Jäin pois töistä. Opintovapaalle. Käytännössä vapaa alkoi eilen ja teoriassa ensi kuusta. Saan siis vielä yhden normaalin palkan, sen jälkeen olen päivärahalla. Tienata saa rajallisesti (260€/kk). Siispä olen miettinyt pääni puhki, että miten ja millaisissa asioissa voisin säästää tai tienata rahaa, kun tulot auttamattomasti pienenevät. Teoriassa ehkä tulen toimeen. Tai itse asiassa riippuu aika paljon tukipäätöksestä. Nyt kuitenkin odotan tätä opintovapaa aikaa aika innolla. Toivottavasti saan aikaan riittävästi. Vapaalla olen näillä näkymin vuoden loppuun.

Otsikolla viittaan siis siihen, että jäin pois työstä joka antaa minulle aikaa opinnoille ja itselleni. Tämä vaan tulee kohtalaisen kalliiksi…

Kokonaisuudessaan minua on kiinnostanut koko bloggaamisen ajan kaikenlaiset haasteet joita muut bloggaajat ovat itselleen asettaneet. On valmistettu ruokaa eurolla päivässä, poistettu kotoa tarpeettomia tavaroita ja kokattu kaappien sisällöstä. Nyt kun tienestit pienenevät huisisti, tekee mieli laittaa kulutus niin minimiin kuin mahdollista ja haluaisin itseäni jotenkin haastaa. Olisiko sinulla joku idea? Kuinka voisin haastaa kulutustani, kustannuksiani tms. ja niin, ettei se veisi kohtuuttoman paljon aikaa/energiaa opintovapaan aikana. 

2 kommenttia:

  1. Hei! Mahtavaa, että jäit opintovapaalle. Tekee varmasti hyvää henkisesti :) Unohdetaan nyt ne taloudelliset kysymykset. Tai siis lyhentelet velkoja minimimäärän ja vältät uutta velkaa, niin sehän riittää.

    Ehdotan "kitsasteluun" kahta ideaa: Ensimmäinen on, että pidät ensimmäisen kuukauden tarkkaa kirjaa siitä, mihin rahat menevät. Sitten päätät jonkun yksittäisen kohteen, josta karsit. Toisena ideana ehdotan, että etsit jonkun halvan tavan rentoutua tai hankkia elämään hyvin edullisesti jotain "ylellisyyttä". Nyt ei siis puhuta välttämättä materiasta.

    t. Se vanha vakkarilukija :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toivottavasti onnistun tuon uuden velan välttämisessä. Haen nyt valmiiksi kuitenkin valtiontakauksen opintolainalle. Mieluummin jopa korvaan kallista joustoani opintolainalla tarvittaessa. Vaikka eihän sekään järkevää ole. Tavoite kuitenkin on, etten nostaisi uutta lainaa opintovapaan aikana. Tarkkaa kirjaa ajattelinkin pitää menoistani, vaikka niin teen nytkin. Tuo ylellisyys kuulostaa mielenkiintoiselta. Olisko sulla jotain ideoita?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina