maanantai 16. syyskuuta 2013

Tilannekatsaus

Ensimmäisenä täytynee todeta, että säästötili on karttunut oikein kohtuullisesti lisätulojen muodossa tämän seurantajakson aikana. Olen myös iloinen siitä, että sain kuin sainkin maksettua sen viimeisen 600€ tuota Visaa pois, ja tästä johtuen jousto ei toki lyhentynyt lainkaan. Tuo saattaa kostautua nyt kun pitäisi tuolla viimeisellä palkalla sinnitellä aina sinne lokakuun loppuun saakka. Käyttötilin saldo näyttää suoraan sanottuna nihkeältä tällä hetkellä. Mukavasti olen kuitenkin saanut vielä buukattua tälle syyskuulle lisäduunia. Myös aiemmin tekemäni osaamiskartoitus tuli hyödyksi. Nyt on buukattu jo ikkunanpesua ja koiran hoitoa. Jotenkin olen kuitenkin melko luottavaisin mielin jäljellä olevien 45 päivän suhteen.

Edellisen tilannekatsauksen yhteydessä lupasin, ettei säästötiliin kajota ennen lainan loppumaksua. Tein eilen kiusaksi itselleni laskelman jonka mukaan teoriassa velattomuus olisi mahdollista ensi kesänä. Tämä edellyttäisi sitä, että saisin säästettyä 100€ kuussa, lisätuloja tulisi se sallittu 250€ kuussa ja joustoa maksaisin 300€ kuussa. Tosiasiassahan tuohon en pysty millään. Siispä realistisempi tavoite taitaa olla vuoden lopussa 2014. Suunnitelmat tuntuvat kuitenkin muuttuvan koko ajan, joten ehkäpä en lupaa mitään.


Velka 1: Ellos; jäljellä 0€
Velka 2: Net Anttila; jäljellä 0€
Velka 3: Autolaina; jäljellä 0€
Velka 4: Visa; jäljellä 0€
Velka 5: Master; jäljellä 0€
Velka 6: Joustoluotto; jäljellä 6 899€
Velka 7: Klarna; jäljellä 0€
___________________________________
Velkoja yhteensä; 6899€

Tavoitteita:

1. Eroon pikavippikierteestä (toteutui 11/2011)
2. Opintolaina maksettu (toteutui 12/2011)
3. Luottokortti 2 maksettu (toteutui 2/2012)
4. Luottokortti 1 maksettu (toteutui 5/2012)
5. Luottokortti 1 maksettu uudelleen (toteutui 4/2013)
6. Osamaksuista päästy eroon (toteutui 8/2013)
7. Autolaina maksettu (toteutui 4/2013)
8. Joustoluotto maksettu
9. 2000e hätävara rahasto kerätty
10. Asuntosäästäminen aloitettu
11. Luottokortti 1 maksettu uudelleen (toteutui 9/2013)


Ps: Säästötilin saldo on 647€

4 kommenttia:

 1. Hei! Hienosti sulla edennyt tuo velkojen maksu ja säästäminen. :) Itsellä alkoi nyt samanlainen projekti vaikka vähän pienemmästä velkasummasta. Itsellä ei vielä minkäänlaista vararahastoa kasassa, mutta pikkuhiljaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin tuon sinun blogisi luonnollisesti läpi. Eipä tuo tilanne nyt loppujen lopuksi niin erilaiselta näytä ;) Summa tosiaan on eri, mutta pieniä ärsyttäviä velkoja minullakin oli :)

   Poista
 2. Ihan mielenkiinnosta kysyn. Mitä kautta läksit noita lisähommia hankkimaan, tuttujen kautta ns. puskaradiolla, laitoitko ilmotuksen nettiin tai paikallisen lähikaupan ilmotustaululle, tms?

  Itellä tietynlainen velkojenmaksuprojekti myös menossa ja työaika 7-16 arkisin jättää kaikki viikonloput ja illat vapaiksi mahdollisia pikkutienestejä varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan käyttää päätään pohtiakseni, että mikä on ollut tilanne syyskuussa 2013. Sehän olikin opitovapaan alkua. Aiempi palkallinen lisäduuni oli oman alan hommaa (tienasin n. 10 000e/vuodessa siitä) Siitä puhuin kakkostyönä. Kakkostyö on nykyään ykköstyöni ja koska se tapahtuu kolmessa vuorossa, tienaan tuon 10 000€ pelkistä lisistä. Opintovapaalla harmaan talouden lisäduunit olivat tosiaan lapsenvahtihommaa ja siivousta. Laitoin fb:n inboksissa muutamalle kaverille viestiä ja siinä yhteydessä sanoin, että saa kertoa omille kavereille jos tarpeita heillä on. En hinnoitellut itseäni vaan sanoin vitsillä, että jos saan euron tunti, olen iloinen. Palkkaa tuli laidasta laitaan. Paha maku jäi monista jutuista. Mutta toiset kompensoivat toisia ja toisaalta ihmiset maksoivat oman maksukykynsä mukaan. Vanhempani ikkunoiden pesusta remontin jälkeen sain ruhtinaalliset 200€ päivän työstä (toki tämä oli heidän juonensa antaa rahaa, kun en sitä halunnut vastaanottaa.) Yhden työkaverin ikkunoita pesin viisi tuntia ja sain 20€. Lasta vahdin 3h ja sain kahvipaketin. Sitä pientä rakasta olisin kyllä vahtinut ilmaiseksikin... Laidasta laitaan siis.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina