perjantai 24. tammikuuta 2014

Mistä Kuningaskuluttaja repii tietonsa!?!

Vaikka olen matkan varrella kironnut avoliittoani osuuspankin kanssa, on nyt pakko puhua muutama kaunis sana. Katsoin nettitelkkarista viimeisimmän Kuningaskuluttajan jakson jossa puhuttiin pikavipeistä ja kulutuslainoista. Esiin nostettiin Osuuspankin joustoluotto ja luottokortit. Ohjelmassa sanottiin, että OP: n joustoluoton korko olisi 30,7% ja Osuuspankin luottokortin 20,90%. Itselläni joustoluoton korko on 6,8% ja luottokortin 7,2%. Oli ihan pakko mennä osuuspankin sivuille katsomaan ja testailemaan (ihan ilman verkkopankkiin kirjautumista) ja kyllä, lähes samalla korolla voi lainaa hakea myös nyt..

4 kommenttia:

 1. Riippuu kuinka laskee. Eikös ohjelmassa painotettu nimenomaan todellista vuosikorkoa joka siis sisältää kaikki oheiskulut..
  Tällainen löytyi OP:n sivulta:

  "Joustoluoton korko on 3 kk euribor + 6,5 % (6,79 % 1/14) ja todellinen vuosikorko 1500 euron käytössä olevalle luotolle on 26,32 %, kun laskutuspalkkio on 4 euroa /e-lasku kuukaudessa."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jaa. Aivan. Toki tuo laskutuksista tuleva 48€ ylimääräinen kuluerä on prosentuaalisesti aivan muuta 1500€ lainassa kuin 7000€ lainassa...

   Poista
  2. Ja yksi mikä nostaa todellista vuosikorkoa on aloitusmaksun suuruus joka on vissiin yleensä satasen verran.

   Poista
  3. Autuaastippa sitä ihminen unohtaa. En muistanut koko aloitusmaksuakaan.. :D Heh, eipä ihme, että itsellä sitä velkaa on. Mä luulen, että sillon on ollu aika vahvasti sellainen "Joo-joo, anna se raha jo" -fiilis. Olihan mulla ihkaensimmäinen auto odottelemassa autokaupan pihalla noutajaansa.. Surullista.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina