torstai 30. tammikuuta 2014

työhaaveilua.com

Ja taas huomaan pohtivani, kuinka sitten kun se ensimmäinen palkka tulee... Positiivista kylläkin on, että näihin haaveisiin liittyy olennaisesti myös Bella.

Hieman hämmentää se, etten vieläkään tiedä mikä palkka tulee olemaan. Riippuu siis ihan siitä, mitä työkokemusta lasketaan ja niin edelleen. Eli kuinka paljon tulee kokemuslisiä? Ja kuinka paljon tulee ilta- ja viikonloppulisiä?

Jokatapauksessa laskeskelin, että se worst case laskelma on, että liksaa tulee palkkapäivänä 1600€/kk käteen ja ilta- ja viikonloppulisät sitten päälle. Vaikka palaan töihin, ei kulutustottumukset muutu pihistelystä juurikaan. Palkkapäivänä maksetaan laskut ja edellisen kuun bensat. 400€ nostetaan käteiseksi (wohoo 25€/viikko enemmän kuin opintovapaan aikana) ja se mitä jää menee suoraan Bellalle ja kumppaneille.

Käytännössä katsoen tuo 100€/viikko on kuitenkin suorastaan hurjastelua, sillä uuden työn mukana tulee ruokaa. Aterian verotusarvolla ruokailen työmaalla jokaisena työpäivänä. Eli kauppakustannukset tulee tippumaan aikalailla.

Kyselin ensin saisinko lisille laitettua eri tilinumeron (niin että menisivät suoraan säästöön), mutta sitten havahduin, että voinhan minä ne sinne itsekkin siirtää. Ensin kuitenkin kohdennan lisät suoraan lainojen maksuun ja sitten vasta laittelen säästöön.

Käteiskulutus on sujunut opintovapaan aikana kuitenkin ihan kohtuullisesti ja sitä aionkin siis jatkaa. :)

Huomenna koittaa muuten kuun viimeinen. Rahaa tulee ja rahaa menee.

Blogiin tulee tilanneraporttia uusilla pohjilla ja saatte ajantasaista tietoa haasteiden ja 52 tilasta. Huomenna päättyy myös juttuaines-äänestys! Vielä ehdit!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina