sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Mitä kuuluu?

Siinä on kysymys jota olen lähiaikoina pohtinut todella paljon. Kenelle minun tekisi mieli kysymykseni esittää? Muutamalle bloggaajalle! Blogien maailmassa yksi asia on varsin harmillinen. Bloggaaja voi kadota koska vaan. Matkan varrella olen päätynyt lukemaan taloudenhallintaan, velkaantumiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja minimalismiin liittyen lukuisia blogeja. Itseasiassa lukuluettelostani löytyy yhteensä melkein 70 blogia. Valitettavasti kuitenkin niistä vain kymmenkunta on sellaisia joihin tulee säännöllisesti merkintöjä.

Matkan varrella osa bloggaajista on kertonut jäävänsä tauolle. Hups, kahden kuukauden luvattu tauko on muuttunut kahdeksaksi ja pian blogi onkin poistunut ilman selityksiä. Tai sitten blogi vain poistetaan ilman taukoja tai mitään. En tiedä olenko ajatuksineni poikkeuksellinen, mutta itseäni tämä kiukuttaa. Kiukuttaa siis sillä tasolla, että olen jotenkin ehtinyt kiinnostua ja innostua toisen projektista ja koska fiilis on vahvasti se, että ollaa samassa veneessä on olo vähän puulla päähän lyöty. Mutta tätä toisaalta bloggaaminen juuri onkin. Et ole vastuussa kenellekään.

Ennen kaikkea kuitenkin mieleni valtaa kysymys. Mitä kuuluu? Kuinka sitten kävi? Pääsitkö tavoitteisiin blogin lopettamisesta huolimatta?

7 kommenttia:

 1. Samoja tunteita on herännyt myös minulla. Olen jopa ollut huolissani kadonneen blogin pitäjästä. Toivottavasti sinä jaksat jatkaa projektiasi ja blogiasi. Kirjoitat hyvin ja ajatuksesi elämästä ovat kiinnostavia. Lähetän näin "virtuaalisesti" suuren tsemppihalin jaksaaksesi urakassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huolissani minäkin olen ollut, mutta ajattelin näyttäväni pöllöltä jos sanon sen ääneen, vaan on meitä pöllöjä useampikin. Kiitos! Vaan eipä minulla mitään hätää ole! Viimeisen puolentoistavuoden aikana olen aina saanut ainakin minimin lyhennettyä eikä muikkarilaskujakaan ole tullut! :D Bloggaamisen suhteen välillä miettii onko muka jotain kirjoitettavaa, mutta niin niitä ihmiset vaan lukee ;) Kiitos jokatapauksessa!

   Poista
 2. Sepä se. Itsekin toivon että jotkut palaisivat takaisin linjoille. On se aika häkellyttävää kun joku blogi vain tupsahtaa olemattomuuteen ilman ennakkovaroitusta. Harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, sitä keksii mielessään mitä suurempia tarinoita siitä mitä on tapahtunut, kun ensin postaustahti on ollut päivittäinen/viikottainen ja sitten yhtäkkiä ei mitään.

   Poista
 3. Lopetin itse blogini vuoden jälkeen, koska HS:n köyhyysjutussa esiintyminen toi sellaista epämiellyttävää julkisuutta jota en ollut blogia aloittaessani osannut ajatella. Kuvittelin kirjoittavani pienituloisuudesta pätkätyöläisen lapsiperheessä, mutta aihe oli kuuma peruna. Sain paljon kritiikkiä elämäntaparottailusta koska olen kunnan 381 eurolla palkkaama omaishoitaja, ja kaiken huippuna oli ylilaudalta löytämäni kommentti jossa todettiin että vammainen lapseni pitäisi teloittaa. En tämän kokemuksen jälkeen enää halunnut aloittaa blogia uudelleen vaikka kaipaan harrastusta usein, ja minun on ikävä kirjoittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JÄMÄMAISTERI!! Pitkä aika ilman merta! Ihanaa kuulla sinusta. Muistan kuvion hyvin. Niin valitettavaa kuin se onkin että päädyit lopettamaan, tuli se ja sen syyt mielestäni hyvin esiin. Nyt en muista kirjoititko "loppupostauksen" vai oletko vaan ahkerasti kommentoinut muiden kirjoituksiin. Minulle kuitenkaan ei jäänyt niin paljon avoimia kysymyksiä. Kokonaisuudessaan se syntynyt polemiikki ja kaikki muu oli kyllä oiva osoitus siitä, millainen paska tätä meidän koneistoa pitää pystyssä. Kukaan joka saa 381 omaishoitajan palkkaa, yksinhoitajalisää, leskeneläkettä, opintotukea tai ihan mitä vaan, on siihen varmaan oikeutettu. Ihmisten pitäisi vain antaa olla tai sitten perehtyä asioihin, eikä läyhätä niistä kuin mitkäkin maailman valtiaat. Totuus kumminkin on, että kyse on monen ihmisen elämästä. Olisi mukavaa kuulla perheen ja sinun kuulumisia. Jos haluat, voisit lähettää minulle meiliä osoitteeseen tarkanmarkantaina@gmail.com

   Poista
 4. Laitoin sinulle viestin. Kannattaa tarkistaa roskapostikansio, sillä gmail ei tykkää eu.päätteisestä sähköpostistani lainkaan ja tunkee viestini yleensä suoraan roskikseen. Sen siitä saa, kun päättää etsiä eurooppalaisen sähköpostin (niin kuin jenkit eivät vakoilisi viestejäni jotka kuitenkin päätyvät jenkkisähköposteihin, hah) ja saituudessaan päättää, että oma domain oli turha ylellisyys.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina