sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Muutama sananen lomailusta.

Terveisiä ulkomailta! Loma on ollut antoisa ja halpakin. Olen vieraillut ystäväperheeni luona ja rahaa kului lentolippuihin 200€ (kyseessä oli tarjous, normaalisti ne maksaa n. 500€). Ostelin heille toivottuja tuliaisia kuten xylitol hammastahnaa ja suomeksi puhuttuja lasten elokuvia, ruisleipää ja niin edelleen. Tuliaisiin humpsahti n. 150€, mutta täällä ollessani en ole maksanut mistään. Minut haettiin kentältä ja majoitun heidän vierashuoneessaan ja kaikkialla missä olemme käyneet on tuttavani maksanut kaikki kustannukset. Rahaa olen tarjonnut, mutta ei ole kelvannut. Kuitenkaan minusta ei ole ollut kuluja tuon 150€ edestä, joten kai tämä on sitten ihan ok.

Havahduin vain tänään jälleen "lomapäivän" viettämisen yhteydessä siihen, millaisia asioita itse matkustamisessa todella arvostan.

Tänään käytiin rantakadulla alppien juurella, kylpylässä, linnassa ja lounaalla. Missä minä todella viihdyin? Rantakadulla. Niinpä. No, pienet sankarit jotka matkaseurueessamme viipottivat, nauttivat varmasti huvituksista. Nukkumaan mennessä kysyin kummityttäreltäni; Mikä oli päivässä parasta? Vastaus oli luonnollisesti se leikkipuisto siinä rantakadulla. Aivan.

Matkustelu ja asioiden kokeminen, ei aina tarvitse olla joidenkin kuuluisten asioiden näkemistä.

Yksi ystäväni joskus sanoi, että matkailu kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, on menettänyt hänelle merkityksensä. Vastaava informaatio ja kokemus on hänen mukaansa saatavissa internetistä. Yhtä läheisen kokemuksen hän saa läppäriltä kuin lasin takaa.

Kulttuuri, ilmasto, maisemat ja ihmiset ovat itselleni pääsyitä matkustamiseen. Ja niistä aion jatkossa pitää vielä tiukemmin kiinni. Miksi ravaisin joitain paikkoja jotka on "must see", jos ne eivät itselleni kuitenkaan sitä ole?

6 kommenttia:

 1. No hei ulkomaille! Juuri kirjoitin mukavuusalueesta ja siitä miten matkaillessa koen hyvää fiilistä :)
  Mukavaa reissua, tuo kevät tullessasi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! No niinpä näemmä kirjoitit! Sullon mun luonto! :) Katselin juuri säätiedotusta Suomen puolella, ja taidanpa tuodakkin!

  VastaaPoista
 3. Komppaan. Itse halua ulkomailla käydessä vain istahtaa jonnekin jossa näkee paikallista vipinää ja arkea, maistella tietysti paikallisia ruokia. Käydä kahvilla kun suomessa en koskaan ulkona kahvia juo. Haistella paikallisia tuoksuja ja kuunnella puhetta ja naurua.

  Sitten sopivan laiskasti niihin kohteisiin mitkä tuntuu omilta. Ei muuten toimi sellaisen kaverin kanssa, jolla on jo ennen matkaa tiukka ohjelma mitä haluaa nähdä ja tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joskus tiukka ohjelmakin palvelee, mutta silloin harvoin ehtii aidosti nauttimaan!

   Poista
 4. Asiaa!

  Ja sama pätee kotimaan matkailussakin, jopa aikuisilla.

  Itse vierailin viime kesänä ihan kotimaassa kaupungissa, joka oli aiemmin ollut vain nimi kartalla. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin piti tarkistaa kartasta, että missä kohtaa Suomea ko. paikka on, kun kaverin puoliso sai sieltä niin hyvän työpaikan, että koko perheen kannatti muuttaa sinne. Sen sijaan, että olisi kierretty läpi kaikki kaupungin turistinähtävyydet (, jotka kaveri oli tietysti listannut ja kierrättänyt jo x määrää vieraita) , hengailtiin lasten kanssa leikkipuistossa, käytiin torilla kahvilla ja ostamassa mansikoita ja aikuisten kanssa syömässä ravintolassa. Ehdotonta laatuaikaa.

  Ja lapsilla ne matkan tärkeimmät jutut eivät aina ole aikuisten mielestä ykköset. Samainen kaveri perheineen kävi Helsingissä lomamatkalla. Ohjelmassa oli Linnanmäki ja Korkeasaari. Lasten mielestä parasta reissussa oli heitellä leivänpaloja linnuille Korkeasaaren rannalla sijaitsevalla eväspaikalla. Kuulemma sen reissun jälkeen on kotona käyty välillä heittelemässä leivänpaloja sorsille. Luksusta lapsille ;)

  - vakkari

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina