keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Rubbish I say, rubbish!!!

Vain kuva piti piirtää ja julkaista, vaan kyllä sen mukana syntyi taas sellaisia ajatuksia, että niitä on pakko hieman kirjoittaa auki. 
Piirroshaaste #1
"Rahankäyttöni on välillä roskaa". Tällä tarkoitan, että teen ajoittain äärimmäisen typeriä valintoja rahankäytön suhteen ja ajoittain käytän rahaa asioihin jotka tuottavat katumusharjoituksia tarpeettomasti. Missään nimessä en tarkoita sitä, että suhtautuisin rahaan kuin roskaan. Osaan arvostaa rahaa. Lähinnä tänä päivänä itseä kismittää sellaiset pienet hankinnat, kuten vaikka limsojen ostaminen. Rahaa kuukaudessa puolen litran limsa, vichy ja vesipulloihin menee aivan kohtuuttomasti ja aivan turhaan.

Rahan käyttäminen on minulle myös yhtä helppoa, kuin roskan nakkaaminen paperikoriin. Eilen vietimme iltaa kahden ystävän kanssa kokkaillen ja juoruillen. Toisen kaverini kanssa käytiin kaupassa ja mentiin sitten sen toisen kaverin luo kokkaamaan. Emäntä tarjosi viintä ja kokkaili oman kaapin tarpeista yhden ruoan ja me kävimme kaupassa toisen kanssa. Kauppakaverini on ääääääärimmäisen höveli rahan kanssa. Sain olla sanomassa joka tuotteen kohdalla kilohinnasta ja karkkihyllyllekin hän halusi pysähtyä. Emäntä oli laittamassa meille jälkiruokaa, joten en ymmärtänyt lainkaan miksi pitää vielä kolmen euron suklaalevy hankkia siihen päälle? No kaveri halusi niin taivuin. Kassalle mennessämme, oli ostoslasku sitten kivunnut jo melkein kolmeen kymppiin. Meidän molempien olisi pitänyt maksaa tästä siis 15€, olin varannut 10€ käteistä eikä kaverillakaan ollut. Maksoin kortilla. Kaveri lupasi siirtää tilille.

Niin vissiin.

Asia unohtuu.

Olisin myös voinut sanoa: "Maksa sä, niin laitan tilille samantien." Mulla on aina verkkopankkitunnukset mukana, mutta ei. Olen myös äärimmäisen huono muistuttelemaan veloista. Vaikka kyse on omista saatavistani, tuntuu se nololta ja nöyryyttävältä. Koen, että pitäisi osata ja muistaa itse huolehtia omista maksettavistaan. Uskon kuitenkin, etten tule rahojani saamaan. Ihan vain, koska kaveri ei asiaa tule muistamaan.

Illallinen oli hyvä ja meillä oli hauskaa. Kustannus oli sinänsä kannattava, mutta se oli enemmän kuin olin varannut ja siksi se jäi kismittämään.

Saatteko kiinni siitä, mitä ajan takaa?

6 kommenttia:

 1. Täältä löytyy ainakin ymmärrystä sun tuskaan. Paras noi olis hoitaa sillein että maksun voisi tasata heti mutta tosiaan jos se ei ole mahdollista ni sit vaan rohkeasti vaikka tekstari perään että kiitos illasta; tässä summa ja tässä tilinumero. Vaikka totta on että jos sitä maksua ei ala kuulua ni on se jotenkin noloa sitten alkaa karhuta moneen kertaan sitä ystävältään..

  VastaaPoista
 2. Jos kaverillasi ei ole tilinumeroasi, niin se on mielestäni hyvä syy lähettää viesti ja muistuttaa samalla maksusta ja summasta.
  Ei saa alistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoidin tämän osuuden jo silloin illalla samantien.

   Poista
 3. samassa tilanteessa. Vain 10:stä kiinni, mutta kun en saa kysyttyä eikä toinen muista. Itseä se harmittaa, ihan vaan periaatteestakin, että vaikka molemmilla oli kivaa, niin vain toinen maksaa. Varsikin kun vielä ystävällisesti kyyditsin ystävääni tehden n. 30 km ylimääräisen lenkin. Juu. Tiedän mitä tarkoitat.

  VastaaPoista
 4. Meillä limsa yms-lasku kutistui kun hankimme sodastreamin, juomauutteita emme harrasta vaan ostamme kaupasta halpoja sokerittomia juomatiivisteitä. Cokis-pullo silloin tällöin enää sallitaan...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina