maanantai 4. tammikuuta 2021

Vakuutusten kilpailuttaminen

Minulla on ollut tapana kilpailuttaa vakuutukset muutaman vuoden välein, mutta nyt kun asuntolainani on ollut Osuuspankissa, on myös vakuutusyhtiönä toiminut viiden vuoden ajan Pohjola Vakuutus. Minulla menee vakuutuksiin hieman yli 1200€ vuodessa. Vuosien varrella vakuutukset on olleet vuorollaan LähiTapiolassa, If:issä ja Pohjola Vakuutuksessa. 

Nyt otin asiakseni kilpailuttaa vakuutukset. Tämä ei missään nimessä ollut helppoa. Ennen oli mahdollista ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön ja kertoa taustatietoja, joiden pohjalta rakennettiin paketti jolle laskettiin hinta. Nyt piti mennä eri vakuutusyhtiöiden sivuille, kirjautua verkkopankkitunnuksin ja klikkailla vakuutuspaketti itselleen. Tein ihan todella ison työn kun vertailin Pohjola Vakuutuksen rinnalle If, Fennia, LähiTapiola, Pohjantähti -yhtiöitä. Pohjola Vakuutuksessa vakuutuspaketissani on 11 eri vakuutusta ja niiden yhteishinta on 1209,36€ vakuutuksen arvo on kuitenkin 1800€. Keskittämisalennukset ja bonukset tuottavat tuntuvan säästön. 

Olin erittäin yllättynyt, mutta Pohjola Vakuutuksen paketti oli itselleni ja omista tarpeistani käsin katsottuna edelleen edullisin. Olen pitänyt aiemmin 100€/kk sellaisena haamurajana, että niin  paljon vakuutuksiin saisi mennä kuukausittain, mutta nyt on varmaan nieltävä tappionsa ja myönnettävä että nykyään vakuutuksiin menee 120€/kk ja tämä on uusi haamuraja. 

Olisin vähän toivonut että Lähi Tapiola olisi menestynyt vertailussa, siten olisin saanut S-Bonusta vakuutuksistani, toisaalta nyt saan OP bonusta. Kuinka paljon sinulla menee vuodessa vakuutuksiin? 

6 kommenttia:

 1. 0 €. Kun nuorena aloitin yrittäjänä, vanhemmat kollegat neuvoivat, että yrittäjäeläkevakuttusta kannnattaa maksaa mahdollisimman vähän ja säästää ja sijoittaa sen sijaan. Ei tarvitse maksaa vakuutusyhtiön tuottoja. Samoin olen tehnyt muidenkin vakuutsten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen pohdiskellut joskus samaa. Minulla ei vain toistaiseksi kurinalaisuus tähän riittäisi ja kustannusluokka mm. auton lunastuksen tai tulipalon yhteydessä on sitä luokkaa että minulle vakuutuksettomuus ei ole vaihtoehto.

   Poista
 2. Kääk, kuulostaa tosi isolta summalta! Mulla on vain kotivakuutus puolison kanssa, yhteensä se on muistaakseni alle 80 e /vuosi. Autoa ei ole, sen vakuuttaminen taitaakin olla aika kallista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Autoilu on todellakin kallista, varsinkin jos haluaa autolle muuta kuin liikennevakuutuksen. Laitan itse autotilille 600€/kk josta menee verot, polttoaineet, huollot, renkaat, renkaan vaihdot, vakuutukset - ja auton osamaksu. Jos auto olisi velaton, menisi samalle tilille vain 300€, mutta toisaalta huoltoihin ja polttoaineisiin tulisi varata enemmän rahaa jos kyseessä ei olisi uusi kaasuauto. Autoilu on todella kallista.

   Poista
 3. Mä laskin juuri omat vakuutukset ja OP-bonusten aiheuttamien alennustenkin jälkeen ne on bauttiarallaa 1000 euroa vuodessa.. sisältäen suht vaatimattoman autovakuutuksen, tapaturma-, matka- ja kotivakuutuksen ja vuokranantajan vakuutukset.
  Ihan hullu summa. Mun auto on myytävä niinku nyt!
  Lisäksi kompuroituani vuosi sitten olkani poikki, otin If:n kautta tapaturmahenkivakuutuksen, josta sain ammattiliiton kautta alennuksen ja maksan siitä alle viis euroa kuussa.Eli alle kuuskymppää per vuosi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä juuri. Pitäisi oikein käydä läpi nuo omat vakuutukset, että onko siellä sellaisia osuuksia jotka voisin irtisanoa ilman että pelko nousee selkäpiihin. Yksityisautoilu on kyllä kamalan kallista. Toisaalta kuvittelen säästäväni asumiskustannuksissa kun asuinpaikka ei ole aivan proyhteyksien varrella. Kakkosduuniin, yritystoimintaan ja vapaa-aikaan tarvitsen autoa. Työmatkat voisi periaatteessa kulkea julkisilla mutta kalliiksi tulisi sekin. Sekä rahassa, että ajassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina