tiistai 16. huhtikuuta 2013

Surkea tiistai...

...ja sen mukainen olo. Surkea. Tahdon mennä vain peiton alle ja vaipua surkeuteeni. Töissä kuulin, että tänä vuonna täytyy tehdä säästöä 50 000€. Työkaverit ehdottivat, että kollektiivisesti otamme kaikki viikon palkattoman loman. Mutta kun minä en halua (pysty), olen paska ihminen. Eihän kukaan niin sanonut, mutta siltä minusta tuntuu. Sitten ehdottivat, että kaikki ottaa lomarahat vapaina. Mutta kun minä en halua (pysty), olen paska ihminen. Sitten lähdin ja mietin matkalla, että teinkö nyt kuitenkin väärän valinnan kun lyhensin Visan ja auton loppuun. Kuinka rahat riittävät koko kuukaudeksi? Sitten kuuntelin uutisia ja Stockmannin lomautuksia ja ahdistuin, koska muilla on asiat vielä huonommin. Tulin kotiin ja löysin verottajan kirjeen, jossa odottivat elämäni ensimmäiset mätkyt. 300€ Ei ole kyse siis suuresta summasta, mutta totuttujen 800-1000€ palautusten jälkeen nyt voin ihan avoimesti kyllä sanoa, että harmittaa.

5 kommenttia:

 1. Tylsää. :( Itse todella toivoin tälle vuodelle mätkyjä.

  VastaaPoista
 2. Voisiko tuota 1 viikon lomaa ottaa erissä, esim. toukokuussa 2 päivää, kesäkuussa 1 jne, niin se ei tuntuisi niin pahalta tilipussissa yhdellä kertää? Tsemppiä kuitenkin, lomautukset, potkut, säästämiset ja säätämiset aiheuttaa ahdistusta itse kullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ehdotin yhtä palkatonta päivää kuukaudessa.

   Poista
 3. Älä hätäile! Voisitko saada vaikkapa rekrytointifirman kautta pientä keikkatyötä palkattomalle viikolle? Jos säästöä on tehtävä tänä vuonna, ei kai sitä palkatonta heti kuukauden sisällä tarvitse pitää? Mielestäni ei kannata katua tehtyjä lyhennyksiä, sillä nythän sinulla on enää kaksi velkaa! Kun olet maksanut Anttilan kokonaan pois, on sekä käytännön että henkisen puolen kannalta simppeliä lyhentää vain yhtä velkaa.

  Mätkythän tulevat maksuun vasta joulukuussa, joten nyt sinulla on aikaa varautua siihen. Muistathan, että mätkyjen vuoksi olet vain saanut enemmän omaa rahaasi käyttöön joka kuukausi - se ei ole ylimääräistä menoa. Jos saa palautuksia, sehän vain tarkoittaa sitä, että on saanut liian vähän itselle kuuluvaa rahaa joka kuukausi tililleen.

  Me lukijat täällä varmasti tsemppaamme, anna meidänkin olla ylpeitä siitä, että loppukuun päivityksessä olet saanut rahan riittämään. Jos tekee todella tiukkaa, myy jotakin tavaraa ennemmin kuin otat lisää velkaa. Hyvä vinkki ostoksiin: Älä osta sitä, mitä tarvitset, vaan sitä, jota olet tarvinnut jo kuukauden ajan.

  Terveisin Kitupiikitär

  VastaaPoista
 4. Voi teitä Anonyymejä ja muita lukijoita! Saatte hymyn huulilleni. :) Palkattomaan lomaan ei esimies pakota. Lähtökohta on nyt kuitenkin menojen minimoinnissa ja katsomme sitten kesän jälkeen mikä on tilanne. Enemmän ärsytystä itselleni aiheutti se, että olin vastarannan kiiski. Tuli huono omatunto, kun kaikki muut olivat valmiita ensisijaisesti nipistämään itsestään kuin käyttömenojen karsimisesta.

  Mätkyt pitää maksaa kahdessa erässä, joulukuussa ja helmikuussa. Niistäkään ei siis hätää ole, olin vain toivonut, että jouluna olisin lyhentänyt lainaa enemmän (itselleni joululahjaksi!) tai paikannut loppukesän pitkän matkan visakuluja.. Nyt mietiskelen enemmänkin sitä, käykö tänä kesänä samoin kuin viime vuonna. Toivottavasti saan hommat hoidettua kuitenkin niin, etten tee kesällä velkaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina