torstai 9. tammikuuta 2014

52 viikon säästöhaaste!

Ihan sattumalta bongasin täältä mahtavan säästöidean.

Uskaltaudun minäkin mukaan tähän juttuun, koska en ajattele tämän toivottomalta tuntuvan taloudellisen tilanteeni jatkuvan loputtomiin. Loppuvuodesta voisin hyvinkin kuvitella laittavani 200€ säästöön, vaikkakin se saattaisi olla pois lainan maksusta. (Tai eihän se oikeasti olisi. Lainaa varmasti on vielä jäljellä loppuvuodesta, ja voisin veikata, että säästötavoitteen saavutettuani, menisi rahat suoraan lainanmaksuun. :))

Lyhykäinen suomennos säästöideasta on seuraavanlainen;

Vuodessa on 52 viikkoa. Säästä joka viikko summa joka vastaa kuluvan viikon järjestysnumeroa. Toisin sanoen säästä viikolla 1 yhden euron verran, viikolla 4 neljä euroa, viikolla 28, kaksikymmentäkahdeksan euroa ja niin edelleen...

Kun 52 viikkoa on kulunut; Tadaa!!!!! Sinulla on säästössä 1378€

Nyt enää sitä kippoa/kuppoa/purkkia tai muuta vastaavaa metsästämään...

17 kommenttia:

 1. Joo! Tää olis kiva! Viime vuonna seurasin yhtä missä mentiin toiseen suuntaan että aloitettiin isommilla summilla ja sitten vuoden mittaan summa aina pieneni. Mutta helpompi näin, joten eiköhän aloiteta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ei muuta kun mukaan vaan!! :D

   Poista
  2. Jos ei olisi omaa kolikkopurkkisäästöä menossa, muuntaisin tämän niin että nuo viikot 1-52 voisi vapaavalintaisesti käyttää milloin vain eli esim. tilipäivien viikoilla ottaa suuremmista luvuista ja ennen palkkapäiviä pienemmistä viikkoluvuista.

   Poista
  3. Unohtui sanoa että ajatuksenahan tuo on mainio! Erilaista ja inspiroivaa. Ja kun siellä linkin takana oli että muokata voi mielen mukaan niin tuli ajatus tuosta miten itse toteuttaisin sen ;)

   Poista
 2. Voisin tarttua tähän mukaan! Nyt vain purkkia ja käteistä hankkimaan :) Onneksi nämä ekat viikot on helppo ottaa kiinni. Toisaalta voisin kyllä toteuttaa tämän sähköisesti ja siirtää joka viikko rahaa säästötililleni, jonka saldoa en näe netistä, joten rahaa sieltä ei tulisi poiskaan nostettua.

  tp

  VastaaPoista
 3. ehdottomasti, tosin ehkä jouduin siirtämään eurot sinne rahastotilille

  VastaaPoista
 4. Kuinka nerokasta! Nyt houkuttaa itseänikin. Pitäisi tätä miettiä oikein kunnolla. :D Ja tosiaan, alkuvuodesta summa on vielä helppo ottaa kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne toiseen tekstiin kommentoinkin, että mikäli joku haluaa valmiin excell -listan, niin laittakaa meiliä osoitteeseen tarkanmarkantaina@gmail.com ja laitan tulemaan :)

   Poista
 5. Otin säästöhaasteen vastaan ja linkkasin blogiini, mistä sain idean :)

  VastaaPoista
 6. Hmm, olisikohan nyt aika vihdoinkin avata nordnettiin tili (ihan säästötili aluksi!) ja siirtää sinne joka viikko tuo summa...? Kun tosiaan tuo on "helppo" keino säästää, ja vuoden lopussa olisi iso summa kasassa!

  Juumi

  VastaaPoista
 7. Säästöhaaste vastaanotettu!

  VastaaPoista
 8. Todella kiva idea, mut itellä on niin isot menot, että lähinnä mietin onnistuuko loppu vuos kuinka helposti. 200€ joulukuussa säästöön onnistuis, jos pitää huolen et saa veronpalautuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm. Veli Velkainen säästi viikot epäjärjestyksessä, eli säästi isoja summia silloin kuin pystyi ja pieniä toisena aikana.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina