perjantai 24. tammikuuta 2014

Ihan (umpi)kujalla

Tekisi mieli kovasti mennä nettipankkiin ja tehdä lyhennystä Bellaan ja laittaa rahaa säästötilille. Rahapussiakin olen hypistellyt laittaakseni kolikkoja purkkiin. Tili ammottaa tyhjyyttään ja verkkopankissa ei ole muuta ihmeteltävää kuin saapuneet e-laskut joita en voi maksaa kun rahaa ei ole. Tasan seitsemän päivän kuluttua tulee taas tuki josta sitten voin maksella. Nyt kun tietää menevänsä hetken kuluttua töihin, on olo malttamaton. En oikein voi tehdä tilanteen kohentamiseksi mitään. On kai vain hyväksyttävä osansa. Hetken aikaa.

Kirjoittelin syksyllä siitä, että haluan saada aikaa ja vapautta toteuttaa itseäni kiinnostavia asioita. Olin väsynyt ja turhautunut moneen asiaan ja muun muassa opintojen etenemättömyys hiersi oikein urakalla. Nyt kun olen lupautunut menemään töihin (muualle kuin omaan duuniini) olen havahtunut siihen, ettei aika ollutkaan se ongelma. Onnettomuus oli. Tajusin, etten ole viihtynyt omassa työyhteisössäni pitkään aikaan. Nyt on sellainen olo, että odotan näitä uusia tuulia (ja parempaa palkkaa) hyvällä fiiliksellä. Joskus pitää vaan uskaltaa loikata, vaikka olisikin ase ohimolla.

Uskaltauduin tänään ensimmäisen kerran pohtimaan mikä olisi optimistisin deadline omalle velattomuudelle. laskelmassani pääsin päivämäärään 15.10.2014. Tämän vuoden puolella (!!!)

Tämä toki edellyttää että;


 • saan vielä tammikuun ja helmikuun tuista maksettua odotetut 250€ lyhennykset
 • maaliskuusta lyhennän tasaiset 500€/kk. 
 • irtisanoudun vanhasta työstäni kesän lopussa ja sijoitan ylimääräisen irtisanoutumiskuukauden palkan lainan maksuun.
Silti tämä tuntuu ihanalta. Ajatella. Jos tulee veronpalautuksia (niin kuin tulee) voisin laittaa säästöön!! Ja jos 52 viikon säästöhaasteeni on silloin pulkassa, voin oikeasti lähteä ulkomaille!!! Ihanaa. Haaveilua, sitä minulla on ollut ikävä.

7 kommenttia:

 1. Uusi työ, uudet kujeet! Olet aivan oikeassa että vain sisintään kuuntelemalla voi olla onnellinen. Päätös taitaa olla se vaikein kohta, sen jälkeen helpottaa.
  Jos saavutat tuon tavoitteen + säästöhaaste onnistuu, mikä olisi potentiaalinen matkakohde?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Joskus sitä tulee vain kuuroksi itselleen. Kauan mulla meni tämä tajuta ja paljolta olisi säästytty jos olisin asian huomannut samantien. Nytpä olen ainakin "levännyt" eikä vanhat tomut pöllyä olkapäillä. :)

   Matkakohdehan on itsellenikin vielä vieras, sehän riippuu aivan siitä miten Anselmi, Bella, Cecilia, Damian, Eevertti, Fiona ja Gaabriel tulevat toimeen keskenään :) Mutta jos nyt ajatellaan, että Fiona voittaisi ja 52 viikon haaste olisi onnistunut ja säästössä niinollen olisi 1300€ matkarahaa, niin voin luvata etten Forssaan olisi lähdössä.

   Poista
  2. Ai niin joo sulla oli tuo hauska alkukirjainkilpailu ;)
   Kannustan Ceciliaa sillä mulla olisi hyvä C-kohde, justiinsa Tainalle passeli!

   Poista
  3. Jahas-jahas! No täytyypä yrittää panostaa Ceciliaan! :) C-luokan hyttikään ei tosin kelpaa! ;D

   Poista
  4. Oletkos muuten antanut jo äänesi?

   Poista
 2. Jep, olen ruksannut mieleiseni vaihtoehdon. Vaikka huomasin jäljistä päin että useammankin olisi voinut valita. Mutta eiköhän sieltä tule ne mitä ajattelinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Mua vähän jännittää! :) Käsittämätöntä, että 64 ääntä on annettu. Hurrrjaa. No 8 päivää jännättävää vielä ennen kuin näkee tulokset!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina