tiistai 14. tammikuuta 2014

Kateus.

Mieltäni on kaihertanut jo muutaman päivän kateus. Yksi lempparibloggaajistani Saituri on jälleen palannut aalloille ja palasin hänen bloginsa vanhempiinkin teksteihin. Vuonna 2010 hänen toteuttamansa 10 000 €uron säästöhaaste sai kateuskarvani nousemaan.

Vielä muutama viikko sitten olin varsin tyytyväinen vuoden 2013 saavutuksiini ja hehkuttelin antaen vuodelle arvosanaksi 8½. Lopputulema vuonna 2013 oli se, että olin lyhentänyt velkojani 4132€ ja saanut säästöön 1000€. Lopullinen saldo siis 5132€ muutos omassa taloudessani. Olin tuloksesta ylpeä.

Saiturilla oli haasteena vuonna 2010 säästää 10 000€ ja lopputulema oli, että hän säästi 14 500€.

14 500€

14 500€

14 500€

!!!

Huomasin olevani kateellinen.

Mutta koska kipu kasvattaa, on tästäkin kateudesta seurattava hyviä asioita. Siksipä on aika tarkentaa tavoitteitaan. Suoraan sanoen v*tutus on ollut muutaman päivän sen verran kova, että se on pistänyt minuun vipinää.

Nämä velat eivät voi hallita minua loputtomiin. Mitä pikemmin pääsen niistä eroon, sitä pikemmin voin alkaa toteuttaa todellisia haaveitani.

Opintovapaalla se ei onnistu (vaikkakin olen aikalailla ylpeä velanmaksusta vapaan aikana). Siispä päätin mennä töihin maaliskuussa. Vapaatahan minulla olisi jatkunut kesälle saakka. Avain juttu onkin nyt siis se, etten olekkaan menossa omaan duuniini vaan sinne kakkostyöhön.

Parempi liksa, ateriaetu, lisiä. Nyt alkaa tuulemaan. Jos en saa opintoja valmiiksi, niin entäs sitten. Opiskeluoikeutta on vielä vuosi.

Tavoitteita tarkentaakseni;

1. Eroon pikavippikierteestä (toteutui 11/2011)
2. Opintolaina maksettu (toteutui 12/2011)
3. Luottokortti 2 maksettu (toteutui 2/2012)
4. Luottokortti 1 maksettu (toteutui 5/2012)
5. Luottokortti 1 maksettu uudelleen (toteutui 4/2013)
6. Osamaksuista päästy eroon (toteutui 8/2013)
7. Autolaina maksettu (toteutui 4/2013)
8. Joustoluotto maksettu
9. 2000e hätävara rahasto kerätty
10. Asuntosäästäminen aloitettu
11. Luottokortti 1 maksettu uudelleen (toteutui 9/2013)
12. Anselmi selätetty (toteutui 12/2013)
13. Bella lakaistu maton alle
14. Cecilia nidottu ladon seinään
15. Damian syötetty korppikotkille
16. Eevertti tiputettu kalliolta
17. Fiona postitettu niin pitkälle kuin pippuri kasvaa
18. Gaabriel, hyvästelty ilon kyynelin

KAIKKI NÄMÄ KOSKEVAT VUOTTA 2014

Toisinsanoen;

Maksan velkaa 6000€
Säästän 1000€
Asuntosäästöön 1000€
--------------------------
=8000€


Tähän tekisi vielä loppuun mieli kirjoittaa jotain Juha Mietomaista kiroomista, mutta tyydyn vaan vielä sanomaan, ettei tää "vapaalla" oleminen olekkaan ollut ihan sellaista kuin ajattelin. 

4 kommenttia:

 1. Mielestäni tuosta 5t summasta voi olla oikein ylpeä. Mutta vaikka summa on hieman vaatimattomampi kuin Saiturin potti, niin suurempi muutos on varmaan tapahtunut henkisellä puolella. Näin ainakin minulla.

  Itse sain omat luottokorttivelat maksettua viime vuonna (jäljellä on kaksi opintolainaa) ja olenkin nyt innokkaana tehnyt tälle vuodelle säästösuunnitelman juurikin tuon Saiturin 10 000 euron säästöhaasteen innoittamana! On vähän siinä ja siinä onnistuuko asettamani hurjan tavoitteen saavuttaminen nykyisillä tuloilla, mutta en aio masentua, vaikka jäisi vajaaksi. Summa tulee joka tapauksessa olemaan enemmän kuin olen koskaan elämässäni säästänyt :). Säästöistä aion maksaa toisen opintolainan kokonaan pois ja laittaa myös toisen opintolainan maksuun mukavan siivun.

  Kiva seurata sinunkin haasteen toteutumista! Summatkin pyörii suurinpiirtein samoissa. Tein tosin varaslähdön ja aloitin jo joulukuun bonuksista ;)

  - Hanski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin aamulla taas kun katson tuota eilistä vouhkaamista, tunnen pulssini tasaantuneen. :) Erityisen ylpeä olen siitä, että opintovapaanKIN aikana olen säästänyt ja maksanut velkaa, velkaantumatta lisää.

   Onnittelut sinulle myös lainojen pienentämisestä :)

   Poista
 2. Eikös Saiturilla ollut siinä tosi kuiviakin kuukausia omaan tavoitetahtiinsa nähden, ja sitten jotain aivan älyttömiä kuukausia ja rahaa jäi käsittämättömästi takataskuun hänenkin tulotasoonsa nähden? En nyt tarkasti muista mutta jotenkin näin se mielestäni meni. Kesäloma kakkostyössä ja näin pois päin.

  Paras juttu on se, että tuostakin tarinasta voi ottaa itelleen lisämotivaatiota. Kateellisena voi jäädä omaan koloonsa pillittämään tai sitten tehdä kuten sinä, kääriä hihat ja todeta että "minäkin pystyn!". Se nimittäin on mahdollista!

  Hyvä Taina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kannustavasta kommentista veliseni! Saituri pisti Oy:hyn vauhtia, mutta nyt kun luin ne kaikki postaukset putkeen, tarkastelin vielä enemmän sitä jaksamispuolta. Aika loppu hän tuntui olevan haasteeseen ja työhönkin. Kakkosduuniksi hän suunnitteli jossain välissä puhelinmyyntiä, mutta koska tajusi sen olevan varsin "risky-business" jätti sen väliin. Suuria tuloja oli muun muassa lomarahakuukaudelta ja lisäksi hän myi designer huonekalujaan ja konsolipelin. Lisätulojakin oli siis ihan mukavasti. Suunnittelin itsekin vähän kirppisjuttuja tälle vuodelle, mutta tiukasti päätin, että tämä on vasta kevään juttu. (Ettei käy niin, että niitä tuloja laitan elämiseen rahapulassani.) Palkkaduunissa ollessani saan kohdentaa tienaamani rahat suoraan velan lyhennykseen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina