sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Hullut säästövinkit

Tervetuloa lukemaan triptyykkini toista osaa. Tämä otsikko sai äänestyksessä toiseksi eniten ääniä ja on nyt siis kolmiosaisen julkaisusarjani toinen osa.

Netti, niksipirkka ja kansanrunous on toinen toistaan pimeämpiä säästövinkkejä pullollaan. Olen nyt surutta ja törkeästi kaivellut juttuja esiin googlaamalla ja muuten bongailemalla niitä pitkin matkaa. Näistä harvat ovat omiani, mutta lähteistys on hankalaa. Kunnian saa siis ottaa vapaasti itselleen tai kaverille kommentoimalla kommentteihin.

Mutta, here we go.

Osahan näistä on ihan käyttökelpoisia mutta osa…Työpaikalla
 •   ”Käy työpaikalla vessassa, tai mahdollisuuksien mukaan suihkussa, ennen kotiin lähtöä.”
 •    ”Pyrin lataamaan kännykän aina töissä.”
 •  ”Jätän auton työpaikan parkkipaikalla joka kerta ensimmäiseen parkkipaikkaan (= kauimpana työpaikalta, joten tulee hyötyliikuntaa, mutta on lähimpänä kotia, joten joka päivä säästyy ajoa noin 2 x 50 metriä).”
 •  ”Kaupasta ostettuun vesipullon voi laittaa vesihanasta vettä niin se maistuu muka paremmalle. Täytä pullo töissä!”

Varastamalla:

 • ”Varasta vessapaperirullia huoltamoilta ja kahviloiden vessoista”
 • "Minä nappaan aina Mäkkärissä tai Hesessä käydessämme reilumman nipun paperia, pidän niitä sitten käsilaukussa nenäliinoina." 
 • "Töissä ollessa (hoitoalalla) vein kyniä, klemmareita, rasvoja, kumihanskoja ja joskus jopa vessapaperia, jos oli rahat tiukilla. Joskus muka unohdin eväät kotiin, niin tein sitten asukkaiden leivistä itselleni eväät. Yövuorossa tein aina puuroa itselleni ja leipiä. Tätä kaikkea kyllä teki avoimesti muutkin töissä." 
 • "Käy meikkaamassa kosmetiikkaosastolla aamulla ennen töihin lähtöä."
 • ”Baarissa voi dokata tosi kätevästi juomalla ihmisten pohjia, kun jengi unohtaa juomansa tupakkakopin telineeseen tai pöytään.”
 •  ”Aina kun menen paikkaan jossa on itsepalvelunaulakko, katson onko takkien taskuissa kolikoita."


Ekologisuus mielessä:
Jengi näemmä niistää paljon, pitkään ja hartaasti, sillä siihen liittyviä vinkkejä oli satoja:

 •  ”Kaiva nenää ja näpäytä räkäpallon lattialle. Siellä se kuivaa ja menee imuriin imuroitaessa.
 • ”Nenäliinoja voi säästää myös kotona ollessaan niistämällä likapyykkeihin.”
 •  ”Kun pesen silmälasit niin säästän sen pyyhintapaperin. Kun se on kuiva siihen voi kätsysti niistä nenänsä tai pyyhkiä kätensä. Jos paperi on kuivumassa vessassa niin siihen voi sitten pyyhkäistä vaikka peppunsa.”

Kylillä: 
 •  ”Kun parkkeeraan, tarkistan onko lähtijöitä.  Jos on, käyn kysymässä jäikö parkkilippuun vielä minkä verran aikaa. ”
 • "Baarista lähtiessä katson aina taksitolpan luona onko jonossa muita samaan suuntaan meneviä tai pimeitä takseja.

Vaatteissa:  
 •   ”Korjaan nilkkasukista reikiä tosi pitkään, kunnes sukat ovat 5-6 kertaa korjattu. Mustissa sukissa korjaukset ei kauheasti näy. "
 •   ”Säästän työvaatteita siten, että kotiin päästyä vaihdan heti päälleni huonommat kotivaatteet. ”
 •  ”Jos sukasta on kantapää rikki, voi sukan kääntää ympäri niin, että kantapääkohta on nilkan päällä. reikäkohta menee silloin kurttuun eikä häiritse.”
 • ”Alushousuja en omista kovin monia kerrallaan. Huonoimpia pidän viikonloppuisin kotikäytössä ja heitän pois vasta sitten, kun en enää kehtaa niillä liikkua uimahallin pukuhuoneessa.”
 •  ”Pyykinpesussa voi säästää kun käyttää pikkuhousunsuojaa. Niitä kannattaa pitää monta päivää ja jos tulee haisua voi tuulettaa pyykkinarulla"

Ruuassa ja juomassa:
 •  ”Voi käydä paljon kyläilemässä ja mennä kylään ruoka-aikaan. Oikein visu menee viikonloppuvieraisille, mutta vastavierailut pitää kieltää (sairaus, kivuliaat kuukautiset ja nyt ei vaan sovi).”
 •  ”Ota nyyttäreille/viikonloppureissulle tyhjiä purkkeja tai pakastepusseja mukaan. Ruokaa jää aina yli.”
Tiedätkö sinä hulluja säästövinkkejä?9 kommenttia:

 1. ”Säästän työvaatteita siten, että kotiin päästyä vaihdan heti päälleni huonommat kotivaatteet. ”

  Tässä ei mielestäni ole mitään ihmeellistä.Vai pitäisikö kotisohvallakin istua puku päällä kraka kaulassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä ihan oikeassa! Olisi ehkä pitänyt vähän avata asiaa, itse kun pukeudun nykyään virallisemmin vapaa-ajalla kuin työssä, joten siitä tämä johtui. Mutta kyllä minullakin on aina ollut olemassa niin kutsutut kotihousut! :) Mutta krakaa en kotona pitäisi vaikka maksettaisi, paitsi jos olisin mies. Sitten voisin pitää.... siis jos maksettaisi. :)

   Poista
 2. tuo pikkuhousunsuojajuttu on aivan järkyttävä, ja muutenkin tuo alusvaatteista ja sukista säästäminen. huh huh. -siiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. On meitä vaan niin moneen junaan...

   Poista
 3. terve, poltan sytkärillä säärikarvat, (oon tehny niin jo vuosia). Pari päivää sitten kokeilin kainaloille samaa. Toimii. Varmasti säästövinkki hämärimmästä päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kaveri nyppii pinseteillä kaikki. Sytkäri tuottaa varmasti tuoksuelämyksen ;)

   Poista
 4. Hellou, mitä kuuluu? Onko triptyykin kolmas osa tuloillaan? Vallan ällöjä säästövinkkejä tuossa, kieli poskessa toki kirjotettuja useimmat. Tai... siis... niin haluan uskoa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä. Hyvää kuuluu, elämä alkaa pikkuhiljaa taas hymyilyttää. :)

   Poista
 5. Näistä otteista jäi kyllä paha maku suuhun. Suorastaan hävettää olla saman maan kansalaisia! Rehellisesti en usko että missään muualla (no ehkä romaniassa tai bulgariassa) ihmiset tulisivat edes ajatelleeksi edes tällaisia, näistä vinkeistä paistaa suorastaan epätoivo. Jos tälle linjalle lähtisin; ryyppäisin toisten pohjia baarissa, tai tarkistelisin kolikkoja toisten taskuista, olisin täysin menettänyt itseni, millään ei olisi enää mitään tarkoitusta (ja onko välttämätöntä lähteä baariin ilman varoja). Harrastan hassujakin henkilökohtaisia säästömenetelmiä, mutta ei näissä monessakaan ole säästämisestä kyse sairaudesta ehkä. t. ulkosuomalainen nainen 30+

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina