tiistai 4. maaliskuuta 2014

Selvää säästöä.

Päätin yövuorossa toissa yöna lopettaa tupakoinnin. Syitä on muutamia, muun muassa raha. Olen ollut pitkään flunssassa, eikä tervehtyminen ja palautuminen ole ollut helppoa. Ensimmäistä kertaa luulen näkeväni terveydellisiä vaikutuksia tupakoinnilla itseeni. (Ihan oikeasti!!!) Uudessa työssä ei kuitenkaan saa tupakoida ja laastarit on itselleni paras muoto tehdä tupakoimattomuudesta vaivatonta, huoletonta ja mukavata, niin olisi hölmöä pitää 16h laastaria vain 8h työpäivän ajan. Toisaalta, jos on 5 päivää viikossa töissä, ei ehkä ole järjeä polttaa niinä kahtenakaan.

Päätin asian pikaisesti ja mietin mielessäni samalla, etten aio asiasta hirveitä paineita ottaa, mutta hahmottelin mielessäni jo, että aloitan ajatuksella paastosta. Jenni  sai minut pohtimaan kirjoituksellaan sitä, miten voisin 40 päivää käyttää. Jos menen laastariohjeen mukaan lopettaminen kestää 3kk ja 40 päivää on siitä jo yli 1/3, eli paaston jälkeen voisi pohtia menetelmän toimivuutta ja suoriutumista.

No päätin siis, että laastareita ostamaan ho-hop! Maanantaina iltapäivällä marssinkin paikalliseen apteekkiin.

Olin netistä katsonut etukäteen yliopiston apteekin sivuilta, että Nicoreten 25mg laastareita 7kpl paketti (=viikon tarpeet) myydään hintaan 17,70 ja ajattelin, että ostan pari pakettia niin ei mene viikkobudjettini sekaisin ja palkkakin tulee sitten ennen kun tarvii ostaa lisää.

Tästä se lähtee


Miksi juuri Nicorette?

Laastari kestää 16h ja se otetaan pois yön ajaksi.
En herää keskellä yötä polttamaan koskaan, miksi tarvitsisin yöllä siis tasaista nikotiinivirtaa laastarista. Nicotinellin laastari kestää 24h, joten sitä pidetään kokoajan. Minulla on myös herkkä iho ja kun olen joskus kokeillut Nicotinellia olen siitä saanut ihottumaa. Nicotinell myös irtosi herkemmin. Esim. uinti/suihku tai hikoilu saattoi aiheuttaa laastarin irtoamisen. Nicorette on testannut oman laastarinsa uudelleen kiinnityksen tehon, ja todennut että ihoteipin avulla uudelleen kiinnitetty laastari tehoaa lähes yhtä hyvin kuin alkuperäinen. Itselleni siis tuttu ja hyvä merkki. Näitä olen testaillut siis juuri tehdessäni keikkaa paikkoihin joissa ei saa tupakoida.

Mutta sinne apteekkiin.

Paikalliseen apteekkiin käy tieni. Hyllyssä on vain yksi pakkaus. Kysyn lisää, tulee kuulemma ylihuomenna. Varastot on pienet. Okei, loppuviikosta sitten uudelleen. Kassalle mars! "Se tekisi sitten 27,63€." Mitä ihmettä? Kysyn onko hinta nyt varmasti oikein????! Yliopiston apteekissakin maksaa alle kaksi kymppiä. "Joo, niissä hinnoissa on eroja." Poistun typertyneenä ja pohdin, että onneksi hyllyssä ei ollut kuin yksi paketti, ettei tullut kalliimmaksi. Aloin miettimään kuinka pääsisin YAssa käymään, hmm. Matkaa on n. 70km. Kannattaako mennä laastareiden takia, paljonko menee bensaa jne. Koskas mulla onkaan koulupäivät, jos siinä samalla kiepsaisisi. Noo tarkastetaanpas ensin vielä se hinta, voihan olla että katoin ihan väärin, jos se olikin vaikka 27,70. No ei ollu. Vaan se 17,70 niin kuin muistinkin. Vasta hintaa tarkastellessani havahduin päätyneeni Yliopiston apteekin verkkoapteekkiin.

Halleluja!

Rekisteröityminen verkkopankkitunnuksilla, 3 laastaripakettia + pakettiautomaatin kustannukset = Noin viiden minuutin homma ja maksoi kokonaiset 59,00 kaikenkaikkiaan. Postikuluineen kaikkineen tämä tuli siis 23,89€ halvemmaksi kuin kolmen paketin ostaminen paikallisesta apteekista. Hurjaa! Tuntuu käsittämättömältä, että hintaero voi olla niin suuri, mutta niin se vain näemmä taas on.


10 kommenttia:

 1. Todellakitodellakitodellaki, menin neuvolan suosituksesta apteekkiin ostamaan lasten ksylitol-pastilleja 7 e purkki..kunnes seuraavalla kauppareissullla huomasin että niitä saa ruokakaupasta vajaa 4 e... niitä kuitenkin pitäis vetää sellasee tahtiin että pidemmän päälle näkyy oikeesti hinnassa.

  Niin ja mahtavaa että olet valaistunut tupakan suhteen ;) Kiitos hyvästä blogista myös tässä samalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! No mitään ihmeellistä valaistumista ei ole tainnut tapahtua. Ja tämä taitaa olla lopetuskerta nro 15 itselläni. Toisaalta tutkimusten mukaan tapahtuu n. 20 repsahdusta ennen kuin todella lopettaa, joten jokainen kokeilu vie lähemmäksi lopullista tilannetta.

   Kiitos itsellesi kommenteista! :) Ps: piakkoin on tulossa osallistava kirjoituspyyntö kaikille lukijoille!

   Poista
 2. Röökin polttaminen on oma akilleen kantapääni. En hyväksy sanaakaan tupakkavalistusta joka kohdistuu itseeni koska tiedän olevani niin haavoittuvainen tässä asiassa. Kamalaa olla riippuvainen mutta toistaiseksi se ei ole ollut tarpeeksi kamalaa että olisin lopettanut. Työnantajani auttaa merkittävästi lopettamispäätöksen tekijöitä tarjoten usean kuukauden korvaushoidot. Muuten hyvä mutta kaikki olen jo käyttänyt..
  Toistaiseksi siis poltan, aikomuksena olla jossain vaiheessa polttamatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että olen tänään moneen kertaan katunut päätöstäni. :/ Olen ajatellut tupakkaa ainakin miljoonasti, mieli on maassa ja v*tutuksen määrä on suhteeton. Ei se tupakoimattomuudesta ole johtunut vaan muista asioista, mutta ai että kun posket lommollaan olisi kaikki niin paljon helpompaa. Taidan käpertyä vaatehuoneen nurkkaan.

   Poista
 3. Aivan mahtava päätös Taina, tsemppiä! Hyvin se menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidän itsekkin peukkuja pystyssä. Skeptikko nostaa päätään, mutta katsotaan.

   Poista
 4. Täällä mieletön tsemppi päällä sulle, olitpa sitten vaikka siellä vaatehuoneen nurkassa tai missä vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipä nurkassa kauaa kerennyt olla, kun oli jo pakko mennä töihin. :) Ehkä tuo lopettamisajankohdan sijoittaminen vapaapäivälle ei ollut ihan kaikista järkevin ratkaisu ;)

   Poista
 5. Tsemppiä tupakoinnin lopettamiseen! Itse kun aikoinani lopetin ei ollut vielä korvaushoitoa keksitty, menin ihan kylmällä kalkkunalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh! Hienoa! Minä en siihen taitaisi koskaan pystyä (lue: läheiset ympärilläni eivät pystyisi...) Kiitokset tsempistä!!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina