keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Vastatarjous

Unelmieni asunnosta tekemäni tarjous ei mennyt läpi. Tosin he tekivät vastatarjouksen, jonka kävin juuri allekirjoittamassa! Alkuperäisen myyntihinnan ja tekemäni tarjouksen välillä eroa oli vähän ja nyt he halkoivat vielä tuon pienen erotuksen puoleen. Olisin voinut ostaa tuon asunnon alunperin ilmoitetulla kauppahinnallakin, mutta olihan se pakko hieman koputella kepillä jäätä. Kauppapäivä on sovittu ensi viikon lopulle.

Tästä todellakin tulee totta!

Käsittämätöntä.

Hieman alle 50 onnellisen kodin neliöitä irtosi hintaan 65 000€. Asunnon neliöhinta oli hieman alueen keskitason alapuolella ja käsitykseni mukaan sain asunnon halvalla. Talo on 40 -luvun siporex talo. Talon sijainti ja miljöö on itselleni aivan loistava! Lähipalvelut (hammaslääkäri, terveysasema, kaupat, paikallinen kuppila ja bussipysäkit) sijaitsevat 200m kävelyetäisyydellä. Uima- ja venerantaan matkaa on 150 metriä ja kaupungin keskustaan kilometrejä on seitsemän. Työmatkani kasvaa ja on uudesta kodista melkein 20km, mutta toisaalta aiemmin kilometrejä oli 13, joten auto on ollut kuitenkin pääasiallinen kulkuvälineeni. Taloyhtiö on kutsuva. Hieman plussalla oleva taloyhtiö joka on hyvin hoidettu. Katot on kunnostettu, viemäröinnit ja putkiremontit tehty, kylpyhuoneet remontoitu, ikkunat vaihdettu ja sähkönnousut uusittu. Rappukäytävät on remontoitu ja yhteiset tilat kuten sauna on kunnostettu. Vain julkisivuremontti on tulossa ja siihen olen laskenut "worst case scenario" laskelman, jonka jälkeenkin asunnon kokonaishinta jää summaan joka on alueen kaksioiden keskiarvoa.

Asunto on ollut myynnissä pitkään (tai minun mielestäni pitkään, 7kk). Tuon seitsemän kuukauden syitä ja asunnon halpaa hintaa olen pohtinut paljon. Muutamia syitä olen keksinyt:


 • Taloyhtiöön on tulossa julkisivuremontti
 • Asunto on kolmannessa kerroksessa. (Hissiä ei ole).
 • Parveketta tai saunaa ei ole.
 • Keittiössä on tehty remonttia, mutta ratkaisut ovat kömpelöitä.
 • Asunnon sisustusratkaisut eivät ole välttämättä jokaisen mieleen.
 • Asunnossa moni asia on jäänyt "puolitiehen".
 • Pienet rikkinäiset yksityiskohdat luovat huonon vaikutelman.
Sisustusratkaisuista muutama sananen. Keittiön kaapinovien väri on keltainen. Remontti on tehty, mutta riittävän neutraaleja sävyjä ei ole valittu. Itselleni nuo keltaiset sopivat ja osaan sisustaa värin tilaan sopivaksi. Ennen jälleenmyyntiä tulee kuitenkin pohtia ovien uudelleen pinnoittamista tai muuta ratkaisua. Uskon, että valkoisilla ovilla asunto menisi paremmin kaupaksi. Lisäksi ikkunalaudoissa on lasimosaiikki joka on väriltään sininen. Karmea! Asunnon valokuvissa ne näyttivät vielä hirveämmiltä kuin livenä. Nekin saa kuitenkin maalattua. Kiinteiden sisustusratkaisuiden osalta kannattaa olla tarkka. Voisinko nähdä jonkun asuvan tässä asunnossa muiden kalusteiden ja sävyjen kanssa. Onko tila helposti muokattavissa omanlaiseksi?

Puolitiehen on muun muassa jäänyt keittiöremontti. Jääkaappi ja hella on eri väriset. Kalusteet on laadukkaat, mutta hassusti aseteltu. Astianpesukoneelle on jätetty tila, mutta se on 5cm liian kapea kapeimmallekin koneelle. Laskeskelin kuitenkin näytön yhteydessä, että kalusteet on helposti uudelleen sommiteltavissa ilman vesipisteen muutoksia tms. Pesukoneelle tila siis löytyy. Tähän ei tarvita kuin hartiavoimia. Parasta kuitenkin on, että keittiöremontin yhteydessä ei ole tehty sähkötöitä. Tilasta puuttuu siis välitilan valo ja keittiössä on vain yksi pistorasia. Yksi. Nykyisellä asukkaalla on keittiön ikkunalaudalla kahvinkeitin, vedenkeitin ja paahdin. Hän vaihtelee pistokkeita tarpeen mukaan. Mikrolle virta tulee jatkojohdolla olohuoneen puolelta. Olohuoneen ja keittiön välille on puhkaistu aukko. Lankkulattiaan on jäänyt aukko ja päälle on laitettu muovimatto. Kynnystä ei ole rakennettu, vaan muovimaton päälle on koloon asennettu lankun palanen. Eteisen valon kytkin on rikki ja yhdessäkään kattolampussa ei ole ajanmukaisia sähköliittimien suojakupuja. Sähkömies hoitaa nämä hommat kuitenkin yhdessä päivässä. Ainiin. Asunnossa on neljä ikkunaa. Vain yhdessä ikkunassa on verhotanko. Olen siis ostamassa remppareiskan unelman. Itsekin tykkään rempata, mutta osa hommista saa jäädä ammattilaiselle. En kuitenkaan lopunviimein usko, että halpa ja kunnostuksen tarpeessa oleva asunto tulee mahdottoman kalliiksi, mutta katsotaan. Aika näyttää. Asunto vapautuu vasta alkuvuodesta, mutta sitten hommat alkavat sähkötöillä ja lattiaremontilla. Sitten pääsen itsekin puuhastelemaan. Mutta kauppoja ei siis ole vielä tehty, joten mitä minä nyt huseeraan. Pidetäänhän peukkuja?

Ps: Blogin suunta alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Olen rakennellut itselleni tavoitelistaa vuodelle 2015 ja se on aikalailla antanut eväitä tähänkin juttuun. Siitä lisää kuitenkin ensi kerralla! Oletteko muuten huomanneet, että Livillä menee tuhluriprinsessoiden 3. tuotantokausi. Nyt mennään jo jaksossa seitsemän. Se on edelleen yksi parhaista sarjoista, ja jaksot on Suomen telkkarille uusia. Kannattaa kurkata!

8 kommenttia:

 1. Hei ja onnea matkaan jo tässä vaiheessa :) Minä löysin nuorempana unelmieni kaksion, samaa kokoluokkaa. Keittiössä tosin oli oranssit kaapit, kullanvärisillä nupeilla :D Nuukailin, ja maalasin ovet itse, ja vaihdoin ne vetimet. Olihan siinä hommaa, mutta tulos ok ja kustannus vain 50€. Kätevä tietysti pystyy remontoimaan enemmänkin itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Ihanaa kun saa tehdä oman näköistä ja oloista! :)

   Poista
 2. Nyt sain tietää lisää mahdollisesta asunnosta, kuulisin jatkossa remontointisuunnitelmia ja toteutumisia, sekä siitä, millä hinnalla nämä saat toteutettua. Jos on vähänkin remontointitaitoa ja intoa, niin tuollainen asunto on juuri passeli.

  Tp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ja toivon, että taitoa kehittyy matkan varrella ;)

   Poista
 3. Onnea! Kuulostaa hyvältä, pienen rempan jälkeen asuntonon varmasti viihtyisä! Itse koen ainakin, että oman asunnon osto on hyvä sijoitus ja huomaamattaan siinä säästää rahaa. Kuinka pitkällä laina-ajalla otit? Entä marginaali? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavassa postauksessa on kaikki nämä yksityiskohdat :)

   Poista
 4. Onnea omasta asunnosta! Oot kulkenu hienon polun thän pisteeseen - sietääkin olla ylpeä! Hmm, näkisköhän noita Tuhluriprinsessoja netin kautta? Meenpä heti etsimään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruutu.fi palvelun kautta pitäisi kaikki jaksot olla nähtävissä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina