maanantai 23. helmikuuta 2015

Vanha kunnon viikkoraha.

Yllättäen huomaan, että omat toimintamallit ovat juurtuneet syvälle. Nyt kun tileillä on ollut enemmän rahaa rempparahojen vuoksi, on rahaa liuennut ihmeellisiin kohteisiin. En oikein osaa sanoa minne rahaa on kadonnut. Jotenkin kuitenkin uskoisin jälkien johtavan ABC asemien ja Pins -kauppojen karkki ja limsa -hyllyille. Palkan tuloon on kolme viikkoa ja rahaa on vain ruokaan.

Yllättäen olen tilanteessa, jossa huomaan olevani lähdössä risteilylle, eikä siihen olekaan budjetoitu rahaa. Olen selkeästi laiskotellut kalenterin, budjetin ja suunnittelun kanssa. Lukuisia kuitteja on jäänyt ottamatta ja.. no v*tuttaa. Kuinkas muuten.

Visa jää nyt vinkumatta, ja lähden risteilemään kroisoksen lailla. Käynpä siis pankin kautta ja nostan säästötililtä laivareissuun rahaa promilletason takaamiseksi. Rahattomana ja pahalla mielellä olen tuhlailevaisimmillani. Käykö kenellekään muulle niin koskaan?

Vaikka taloustilanteeni on ollut tasapainossa jo pitkän aikaa (suurimman henkilökohtaisen muutoksen uskon tapahtuneen laskutilin myötä) aion palata nyt perusasioiden äärelle. Säädän itselleni viikkorahan.

Uuden asuinpaikan myötä lähellä on lähikauppoja kolme kappaletta. Kaupat on pikkuriikkisiä, mutta kattavat kolmen etukortin värisuoran. Lisäksi työmatkan varrella on nyt Liiteri ja kaupassa käynti on muuttunut kokolailla repaleiseksi. Edelleen olen sitä mieltä, että viikottaisen ostoslistani kanssa en tee oleellista säästöä jos hajoitan ostokseni ympäri kyliä. Ruokakauppaanhan mulla menee vaihdellen 100- euroa riippuen siitäkin, onko ostoskorissa esim. herkkuja tai alkoholia. Nyt päätin, että siirrän palkkapäivänä 200€ vihreälle kortille ja käytän sitä, kun käyn neljä kertaa ruokakaupassa kuun aikana. Kerran viikossa riittää niihin isompiin ostoksiin. Rahaa sitten toivon mukaan jää tilille ja maksutapaetuakin kertyy vähän. Sieltä voi sitten vaikka tankata joskus, jos tilillä on ylimääräistä rahaa. Rahan pitäisi "unohtua" sinne herkästi, koska en muista tunnuslukuakaan ulkoa tai omista verkkopankkitunnuksia ko. korttiin.

200€ on puolestaan sopiva (ehkä turhankin suuri) summa kolmekymppiselle sinkkunaiselle kuukausittaiseen turhuuteen. Niin sanottu menoraha. Leffa, ulkona syöminen, kahvilat ja ripsari silloin paita tällöin, ihmiselle jolla on kaikkea. Olkoon sitten vaikka limpparia koko rahalla, mutta minun pitää tietää paljonko sitä kuluu. Tiliotetta vilkaistessani näen punaista merkinnästä

SIWA **********                                      -2,35€

Tunnen Pepsi Maxin tuoksun nenässäni, eikä se enää jälkikäteen tunnu enää yhtään kivalta. Kyseinen Siwa on työmatkan varrella ja pullon osto on enemmän sääntö kuin poikkeus. 20*2,35€=47€ kuukaudessa!!!! Nyt ryhtiä tähän touhuun.

200€ käteistä ja 200€ vihreelle kortille.
Siwa ja Absi boikottiin.

4 kommenttia:

 1. joo, tuon tunnistan itsessänikin, että sillon kun rahaa ei just oikeesti olis, tulee korttia höylättyä suruttomammin kuin koskaan. mutta sinun ja muutaman muun blogin myötä olen parantanu tapojani, tein mm. vaatteiden ostolakon puoleksi vuodeksi (juhannuksen jälkeen alesta sitte mitä tarvitaan!) ja ruokakauppamenot joutui kans tarkkaan syyniin. nyt on iltapalaksi lihapiirakoiden sijaan puuroa, paitsi halvempaa, myös terveellisempää! pihistelyn tavoitteena oppia keskittymään elämässä olennaiseen päättömän ostelun sijaan ja päästä viiskymppisenä espanjan aurinkoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa. Mullekin sopis Espanjan aurinko. Vaikka ihan heti, ilman että tarvii odottaa kakskymmentä vuotta. :D

   Poista
 2. Lähen sinne sitte muutamaksi vuodeksi olemaan ja asumaan, jos vielä sillon tuntuu siltä. Miksipä tämä räntä ja loska muuttuis täällä, ei miksikään...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina