maanantai 10. marraskuuta 2014

Mitä nyt ja seuraavaksi?

Suuri kiitos kaikille onnitteluista. Olo on jokseenkin epätodellinen. Kovasti on kyselty, että millainen on säästötilanne. Säästötilanteesta on sanottava, että se ei ole aivan niin ihmeellinen, kuin mitä olettaa saattaisi. Nordnetistä nostin osakkeet ja säästöt pois, jotta sain kiihdytettyä lainanmaksuani entisestään. Säästössä on siis toistaiseksi:

Eläkevakuutus: 4876,86€
52 viikon säästöhaaste: 1081€
ASP -tili: 308€
Nordnet: 0€
Säästötili: 17,37€
------------------------------
Yhteensä: 6283,23€

Summa kuulostaa hurjalta, mutta en laskisi eläkesäästöä tähän samaan, koska en voi sitä realisoida. Siksi säästöjeni kokonaissumma olkoon 1406,37€. Ihan ok summa sekin. :)

Kommenteissa kyseltiinkin jo, että miten lainakisan kanssa kävi? No siinä kävi niin, että ylivoimaiseksi voittajaksi pääsi Cecilia. Cecilia maksettiin pois päivässä. Matkakohde on jo valittu ja kohteena toimii Challex. Alkuvuodesta matkaan sinne sisareni tyttären kanssa muutamaksi päiväksi. Hövelinä tätinä maksan hänenkin lentonsa. Hotelleja ei ole luvassa ja matkasta tulee halpamatka. Silti olen varsin innoissani. Rahaa jää 52 viikon säästöhaasteesta jäljelle mukavasti, joten toisenkin matkan voisin jossain vaiheessa tehdä. Joku taisi aiemmin sanoa, että olisi hyviä ehdotuksia matkakohteeksi, joten ehdottakaa vain!

Mietin tuossa jo edellistä postausta tehdessä, miten muotoilisin blogin kuvauksen uudelleen. Kolmekymmentä kolme kuukautta olen tätä blogia kirjoittanut ja sinä aikana naurettavilla asioilla velkaantunut nainen on muutoksensa tehnyt. Toivottavasti ikuisiksi ajoiksi. Silti en kuvausta muuttanut, kun en tiennyt mitä siihen olisin kirjoittanut..

ASP -tilillä ei ole rahaa juuri lainkaan, mutta nyt jo kuitenkin uudet suunnitelmat siintävät mielessä. Olen käynyt katsomassa kahta asuntoa (1h+kk ja 2h+k) eräässä ihanassa kerrostalossa. Asunnot on halpoja ja luulen, että tarjoamaan pääsen. Nyt on aikoja varattuna pankkeihin lainatarjousten toivossa ja lainasummasta riippuen alan haaveilemaan nyt toden teolla omasta kodista. Kummassakin asunnossa on potentiaalia. Jos haaveeni toteutuu, olen pohtinut, että blogini voisi säästämisen lisäksi keskittyä luonnollisesti lainan maksuun.. (Ylläri!!!) Mutta enää velkaantumisen syy ei olisi naurettava! Nyt kyse olisi sijoituksesta.

En tiedä mitä teille lukijani siinä tapauksessa kävisi jos blogin suunta muuttuisi osin kotoiluun? Minua on aina kiinnostanut remontointi, kunnostaminen ja sisustaminen. Jos kertoisin, kuinka luon uutta pikkurahalla, jaksaisitko lukea? Luonnollisesti ideana olisi osin sijoituksen vaaliminen ja se lainan maksu!! Jos lainan saan siihen kaksioon, näyttää siltä, että laina-aika on n.18vuotta. Olisipa siistiä maksaa se nopeammin, tai vaihtoehtoisesti ostaa muutaman vuoden kuluttua sijoitusasunto käteisellä... Haistan haasteen!! Nyt täytyy kuitenkin keskittyä lainakuvioihin hetkeksi ja sitten (jos haaveeni toteutuu) pyrittävä toteuttamaan remonttihaaveita ilman lisälainaa. Kaksi asiaa nimittäin päätin jo ennen aikojen varaamista pankkiin. 1. Remonttilainaa en ota. 2. Lyhennysvapaata lainan alkuun en ota.

Että sellaista... Mitä sulle?

2 kommenttia:

  1. Mua kiinnostaa myös kotoilu, sisustaminen yms. joten mielelläni kuulisin sinun ajatuksiasi myös niistä asioista :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina