sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Hyväntekeväisyyttä 2020 ja 2021

Kuuntelin yhtä suosikki podcasteistani Julia Thurénin "Melkein kaikki rahasta". Jaksossa Hyvää sinun eurolla puhuttiin lahjoittamisesta ja hyväntekeväisyydestä ylipäänsä. Suosittelen kuuntelemaan jakson Areenasta. Julia sanoi lahjoittavansa 2% vuosituloistaan hyväntekeväisyyteen ja huomasin ajattelevani että summa on suuri, mutta sitten laskeskelin. Arvelen bruttotulojeni olleen vuonna 2020 noin 44 000€, josta 2% olisi 880€ ja tajusin että olen lahjoittanut tänä vuonna 860 euroa. Vuosi on ollut varsin poikkeuksellinen, sillä koronatilanteesta johtuen olen tukenut yhtä ystäväperhettäni 200€lla ja toisen perheen kodin yllättävän katastrofin korjausta pienkeräyslupaan 100€/kk kuuden kuukauden ajan (600€), eläinsuojeluyhdistykselle olen laittanut 30€, paikalliseen jouluapuun 20€ ja Hurstille 10€. Aiemmin en ole antanut näin paljon, huomaan että minuun vaikuttaa se, että läheisille haluaa antaa enemmän ja mieluummin. Tästä havainnosta tuli kuitenkin valtavan hyvä mieli. Nyt kun oma taloustilanteeni on huomattavasti parempi kuin aiemmin ja velkoja ei enää ole lukuisia, haluan haastaa itseäni vuonna 2021 antamaan hyväntekeväisyyteen vähintäänkin tuon 2% tuloistani.

Tein unelmien listaa lahjoituskohteista ja valitsin kaksitoista kohdetta, ja lasken tulot yhteen kuukausittain. Haluaisitko sinäkin haastaa itseäsi? Muista kuitenkin, että on aivan ok hoitaa oma talous kuntoon ensin. mm 30€ kuukausilahjoitus tekee 360€, jolla saa lyhennettyä esim. Visaa roimasti. Pahimmassa tilanteessa luovuin kuukausilahjoituksista itse kokonaan. Nyt olen tyytyväinen että tein sen. Auta itseäsi ensin, jotta voit auttaa muita. 

Tammikuu Amnesty International

Helmikuu Helsingin Diakonissalaitos

Maaliskuu Hursti

Huhtikuu Hope

Toukokuu Kirkon ulkomaan apu

Kesäkuu Paikallinen eläinsuojeluyhdistys

Heinäkuu Rikosuhripäivystys

Elokuu Pelastakaa lapset

Syyskuu Luonnonperintösäätiö

Lokakuu Plan

Marraskuu Suomen punainen risti

Joulukuu Väylä ry

Voisin yrittää esitellä jokaisen kohteen jossain kohtaa ja kertoa kuinka paljon olen onnistunut lahjoittamaan. Millainen sinun unelmalistasi olisi? 

Ps. Olisi muuten ihanaa jos olisi sellainen säästösalkku, johon voisit kerätä lahjoituskohteita salkkuun kuten osakkeita. Sitten kun haluaisit lahjoittaa vaikka 100€ pankki automaattisesti jakaisi summan haluamiisi kohteisiin, eli tässä tapauksessa kaikki 12 kohdetta saisivat 8,33€ 

2 kommenttia:

  1. Kiva idea tuollainen lahjoituskalenteri. Itsekin olen noista muutaman järjestön kuukausilahjottaja. Sen lisäksi ehdotin töissä, että voisimme jouluna tehdä yrityslahjoituksen työntekijöiden lahjojen sijaan. Kohteen voisimme valita yhdessä työporukan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tosi kiva idea. Itse olen jotakin tällaista pyöritellyt myös oman yritystoiminnan osalta. Kerran vuodessa hieman tuntuvampi lahjoitus, mutta se on sitten joskus kun yritystoiminta olisi hieman suurempaa. Nyt täytyy pelata vielä ihan näillä ansiotuloilla. Iloista tammikuun loppua!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina