sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Joulun ajan ansiot, mitä niillä kannattaisi tehdä?

Olin jouluna kakkosduunissa kolme päivää. Loman aikana on luvassa vielä pari vuoroa ja tammikuussa näistä uskoisin kotiutuvan n 1000€ hyvien lisien ansiosta. Alunalkaen ajatuksenahan oli laittaa raha puskuriin, kun omien töiden jatkosta ei ollut vielä varmuutta. Nyt kuitenkin olen saanut tietää, että työt jatkuvat ainakin toukokuun loppuun, eikä "hätää ole". Siispä pitäisinkö alkuperäisestä suunnitelmasta kiinni? Vai laittaisinko rahastoihin? Mitä sinä ajattelet? 

Joulu oli ihanan tunnelmallinen kakkosduunissa ja tuntui mukavalta olla töissä. Joulu on minulle ajoittain vaikea juhla, jonka vuoksi tuntui ihanalta kun asetelma oli jälleen eri. Miten sun joulu meni? 4 kommenttia:

 1. minä säästäisin puskuriin. Toisi mielenrauhaa enemmän kuin rahastossa olevat rahat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Olen alkanut kallistumaan samalle suunnalle. Puskuri on kuitenkin yksi tämän vuoden tavoitteista, ja sinne varmasti kannattaakin laittaa :)

   Poista
 2. Molempi parempi sanoisin, eli osa kumpaankin.
  Aloitin juuri lukemisen uudempien tekstiesi alusta (vanha seuraajasi olen) kun huomasin blogin jälleen heränneen. Hetki sitten lukemassani postauksessa harmittelit ettet ollut säästänyt enemmän. Puskurin täyttökin on säästoä lyhyellä tähtäimellä ja sijoittaminen rahastoihin pidemmällä tähtäimellä.
  Itselläni oli säännöllisessä tulotilanteessa extrarahoille taktiikkana 1/3 kuhunkin tämä hetki, puskuri ja sijoitus. Tämä hetki saattoi tosin jäädä tilille pidemmäksikin aikaa jos minulla ei ollut heti jotakin mielihalua/suunnitelmaa rahalle. Kolmeen jakaminen toimi hyvin enkä tuntenut jääneeni mistään patsi hetkessä ja olen päässyt nauttimaan silloisista säästöistä nyt tulevaisuudessa kuin myös pääsen sijoistuksista nauttimaan sitten joskus kauempana tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mukavaa, että olet löytänyt tänne uudelleen. Kuulostaa todella hyvältä ajatukselta tuo kolmeen jakaminen :) Voisin soveltaa sitä hyvin jatkossa keikkatulojen osalta. Huomasin että olen laittanut vuoden 2021 tavoitteisiin rahastoihin 1200 (joka tulee sinne itsestään) ja puskuriin 5000, eli taitaa olla aika selvää minne rahat kannattaa laittaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina