maanantai 28. joulukuuta 2020

Suunnitelmat muuttuvat kun tuuli kääntyy..

 Olin jo miettinyt vuoden 2021 kuviot aika tarkaan, yhtenä asiana mm. 240€ siirtäminen erilliselle tilille kuukausittain. Näistä rahoista piti ostaa uusi jääkaappi. Olen katsellut uutta jääkaappia jo useamman vuoden ja "korjannut vanhaa kotikonstein" säännöllisesti. Miltä sinusta kuulostaisi sulattaa jääkaappi joka kuukausi ja herätä öisin pelkäämään jääkaapin räjähtämistä?

Jääkaappini on poikkeuksellisen pieni (kapea, eikä kovin syvä, mutta samaan aikaan kuitenkin pitkä) eikä uuden vastaavan laisen löytäminen ole ollut helppoa. Nyt sattumalta aivan oikeanlainen jääkaappi käveli vastaan. 570€ karkasi puskurista tähän. Jääkaappi maksoi 499, eli oli ihan alkuperäisessä budjetissa. Tähän päälle toimitus ja vanhan pois vienti, jolloin summa nousi 71€.

Muutin ennakkomaksut verkkopankkiin. Kuun alussa tililtä toiselle siirtyykin 200€ eikä 240€ ja se loppu 40€ laitetaan sitten tietenkin puskuriin. Puskuritilille jäi 630 euroa. Yritän vakuutella itselleni, että puskuritili on juuri tällaisia tilanteita varten, eikä vie aikaakaan kun tilillä on taas se maaginen 1000 kasassa. On tosi jännä, mutta olo on melkein yhtä huono kuin jos olisin ostanut sen visalla. Sellainen olo, etten ole ansainnut. 

What do you want to do ?
New mail

3 kommenttia:

 1. Auttaisiko erillinen kulutuspuskuri tuohon huonoon fiilikseen (siis tulevaisuudessa)? Mulla on kaksi eri puskurirahastoa: se, johon saa koskea (kulutuspuskuri) ja se, johon ei saa koskea (hätäpuskuri). Jälkimmäinen on oikeasti tarkoitettu hätätilanteeseen, jolloin kyse on lähestulkoon elämästä ja kuolemasta. Sitten taas kulutuspuskuri on sellaisia puoliennakoitavia juttuja varten, kuten juuri laitteet, jotka väistämättä menevät jossain kohtaa rikki, mutta on mahdoton tietää etukäteen, milloin. Tällä hetkellä kulutuspuskurissani on suunnilleen uuden tietokoneen verran rahaa, koska vanha on jo 8-vuotias eli varmasti elinkaarensa loppupäässä, vaikka hyvin toimiikin vielä.

  Yhden puskurin systeemi on toisaalta simppeli. Omalla kohdallani tonni ei kuitenkaan riittäisi turvallisuudentunteen säilyttämiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan hyvä ajatus. Tämä mun puskurin nimi on verkkopankissa etupuskuri ja ajattelenkin juuri että tämä on se ensisijainen ja rahastot on sitten takapuskuria. Tarvittaessa käyttöön toki nekin. Pientä puskuria kertyy muillekin tileille, mutta tämän etupuskurin on tavoitteena kohota kymmeneen tuhanteen. Luulen että ahistus johtuu juuri siitä, että jouduin nyt näin alkuvaiheessa (kun ekaa kertaa saldo oli yli 1000€) kajoamaan siihen. Uskon että menee ohi kyllä ajan kanssa :O)

   Poista
 2. Auttaisiko erillinen kulutuspuskuri tuohon huonoon fiilikseen (siis tulevaisuudessa)? Mulla on kaksi eri puskurirahastoa: se, johon saa koskea (kulutuspuskuri) ja se, johon ei saa koskea (hätäpuskuri). Jälkimmäinen on oikeasti tarkoitettu hätätilanteeseen, jolloin kyse on lähestulkoon elämästä ja kuolemasta. Sitten taas kulutuspuskuri on sellaisia puoliennakoitavia juttuja varten, kuten juuri laitteet, jotka väistämättä menevät jossain kohtaa rikki, mutta on mahdoton tietää etukäteen, milloin. Tällä hetkellä kulutuspuskurissani on suunnilleen uuden tietokoneen verran rahaa, koska vanha on jo 8-vuotias eli varmasti elinkaarensa loppupäässä, vaikka hyvin toimiikin vielä.

  Yhden puskurin systeemi on toisaalta simppeli. Omalla kohdallani tonni ei kuitenkaan riittäisi turvallisuudentunteen säilyttämiseksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina