torstai 31. lokakuuta 2013

75€ / viikko

Tuskan ajan visailut saivat aikaan sen, että säästöihin on kajottava. Taitaa mennä säästöt nyt tappiin saakka, kun tulee vieraitakin viikonloppuna. Toiselta mantereelta saakka, niin olisi ihan kivakin kestitä. 380€ jää rahaa. Tavallaan tilannehan on ihan loistava, kun aiemminkin on menty 400€/kk. Nyt vaan en enää aio maksaa bensoja visalla, koska tavoitteena on ettei visa laskua ole maksettavana. Eli 80€ budjetista menee bensaan suorilta käsin. Jää näppiin 300€ joka on karkeasti 75€ per viikko. Käteisellä pelataan ja Saver olkoon kovassa käytössä!

Viikko 45: 
Ruokakauppaan 10€, Savukkeisiin 25€, Pakollinen ulkona syöty lounas 10€ Yhteensä; 45€ (Säästöön toivottavasti 30€ yllättäviin menoihin) Viikon negatiiviset: Pakko syödä lounasta ulkona menon vuoksi. Viikon positiiviset: 3 päivää lastenhoitokeikalla jossa toivon mukaan täysi ylläpito. Mahdollisesti saan lastenhoidosta myös kiitokseksi vaikkapa kahvipaketin.

Viikko 46:
Ruokakauppaan 15€, Savukkeisiin 25€, Pakollinen ulkona syöty lounas 10€ ja koululounaat 5,30€
Yhteensä; 55,30€ (Säästöön toivottavasti 19,70 yllättäviin menoihin)

Viikko 47:
Ruokakauppaan 35€, Savukkeisiin 25€. Yhteensä; 60€ (Säästöön toivottavasti 15€ yllättäviin menoihin) Viikon positiiviset; yksi keikkavuoro kakkosduunissa, eli possuun tulee jossain vaiheessa sitten vähän täytettä.

Viikko 48: Ruokakauppaan 35€, Savukkeisiin 25€. Yhteensä 60€ (Säästöön toivottavasti 15€ yllättäviin menoihin.) Viikon positiiviset; jos nipistykset olen saanut suoritetutksi, on vuodenvaihteen ulkomaan matkaan laitettu reissubudjettia kokonaiset 64,70€. Jos budjetti kaatuu, uskon sen johtuvan armottomasta röökaamisesta, limun lipityksestä tai sitten on bensa loppunut. Tai sitten kaikkia niitä.

Huomenna menen pankkiin siirtämään säästöt laskutilille ja maksan visan pois. Samalla voisin nostaa käteiseksi tuon viikkobudjettirahani 4*50€, 4*20€ ja 4*5€ ja jakaa ne vaikka viikottaisiin kirjekuoriin.

Mistä tämä kaikki valmistautuminen? Kun kerran aiemminkin budjetti on ollut 100€/viikko miksi et käy vaan automaatilla kerran viikossa? Nyt ei ole varaa mokata!! Siis, että ei ole varaa paniikissa käyttää visaa. Nyt on oikeasti opittava elämään sillä mitä on. Ei mulla ole yhtään sen enempää tuloa ensi kuussakaan. 

Ps. Lainojen puoliväli häämöttää jo mukavasti. Huom. tuo ajankohtainen tilanne ei nyt pidä sisällään sitä huomenna maksettavaa Visaa, eli tuo lainalukema on sitä pelkkää joustoluottoa.

10 kommenttia:

 1. Ja sitten vain jossain vaiheessa vielä tupakanpoltto luovuttavien asioiden listalle ;)

  - vakkarilukija, jolla on ollut töissä sen verran kiire, ettei ole kotona jaksanut notkua koneella

  VastaaPoista
 2. Budjettisi mukaan tupakkaan menee kuussa enemmän rahaa kuin ruokakauppaan. Tätä kovasti ihmettelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupakoivan ihmisen ei sitä pahemmin tarvitse ihmetellä kun savukeaski maksaa 5€. Ymmärrän kyllä, että menoerä on suuri ja useaan otteeseen olen lopettamistakin yrittänyt. Toistaiseksi en ole onnistunut, mutta ehkä vielä joskus. Olen kasvissyöjä ja kyseessä on yhden hengen talous. Muutenkin ruokakauppaan on mennyt n. 6% tuloista keskimäärin.

   Poista
  2. Moni on suositellut Allen Carrin kirjaa Vihdoinkin savuton.

   Poista
  3. Juu, olen kuullut vinkkejä samaisesta kirjasta. Täytynee lainata jossain kohtaa. :)

   Poista
 3. Voih, 75€/vko kuulostaa luksukselta näin opiskelijan korville! Itselläni viikkobudjetti on 25€ ja kyllä, todella tiukilla mennään. Oletko tutustunut foodie.fm sivustoon? Itselleni kyseinen sivusto on ollut pelastus. Voi vertailla hintoja, tehdä ostoslistan valmiiksi ja ottaa kauppaan vain tietyn määrän rahaa mukaan jolloin ei jää ylimääräistä heräteostoksiin! Tosin taitaa näyttää vain s-ketjun hinnat..

  Todella mielenkiintoinen blogi! Jään seurailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, tiedostan sen olevan oikein hyvä summa ja olen melkein samalla rahalla elänyt pidempään. Joitakin viilauksia täytynee kuitenkin tehdä budjettiin.

   Poista
 4. Nyt suit sait lopetat tupakan polton! Sen lisäksi että säästät rahaa (PALJON!), on sillä muutenkin pelkästään positiivisia vaikutuksia elämän laatuun. Ja ajattele, 1200 euroa vuodessa (jos siis poltat tuolla 25€/viikko tahdilla) säästöön. Käytä siitä vaikka 200 euroa johonkin kivaan itsellesi ja tonnin sijoitat osakemarkkinoille. Tätä kun toistat pari vuotta, niin mikään ei estä vaurastumistasi! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen. Ihan oikeasti ajattelen asiaa hyvin säännöllisesti. Rahaa tupakointiin kuluu paljon. Sitä en kiistä. Jos saisin tuon 1200 ylimääräistä vuodessa kasaan, menisi se ensisijaisesti kuitenkin lainan maksuun ja sitten vasta sijoittamiseen. Vaan olisikohan minusta sijoittajaksi.. Olen pitkään siitäkin lueskellut, vaan silti tuntuu ettn aivan vielä ymmärrä asiasta riittävästi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina