tiistai 8. lokakuuta 2013

Laskutili avattu

En ymmärrä miksi en ole tehnyt tätä aiemmin, vaikka olen asiaa pohtinut ja pähkinyt vaikka kuinka paljon matkan varrella. Nyt avasin verkkopankkiini laskutilin. Huomenna menen pankkiin ja nostan sieltä säästötililtä ensimmäisen kuukausisetin laskutilille (=800€) Laskin, että puhelin, sähkö, asuminen, eläkesäästö, liiton jäsenmaksu, vakuutukset, katsastus ja auton huolto jaettuna kuukausittaisiin kustannuksiin tulisi katettua tuolla summalla. Sitten kun ensimmäinen tuki aikanaan tulee, kompensoin toivon mukaan tuota säästötilille syntyvää lovea. Nyt tämä ressi alkaa vaan käydä täysin turhaksi. Maksamattomat laskut (vaikka eräpäiviin on vielä päiviä) aiheuttavat näppyjä naamaan niin paljon, että järki lähtee. En pysty keskittymään mihinkään kun raha-asiat pyörii mielessä. Jospa nyt sitten tulisi vähän helpotusta tilanteeseen.

Toiveena on, ettei tarvitse enää käyttää erillisiä "laskujenmaksupäiviä" tai odottaa seuraavaan palkkapäivään autonhuollon kanssa, vaan pikkuhiljaa tämä tili tasapainottaa tilannetta. Katsotaan..

4 kommenttia:

 1. Hengessä mukana! Silloin kun on rahahuolia niin jatkuvasti ne pyörii mielessä. Ihan jatkuvasti. Kun osaisi vaan hengittää syvään ja ajatella että se murehtiminen ei muuta tilannetta sillä hetkellä yhtään mihinkään, tuottaa vaan negatiivista energiaa. Toivottavasti sulla toimii tuo erillinen laskutili! Itsekin pitäisi yrittää sitä pitkästä aikaa. Tuntuu vaan että viimeinen vuosi on mennyt niin kädestä suuhun ettei laskutilille ole jäänyt laitettavaa ja laskut on tullut vaan maksettua heti rahantulopäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan. Taloudellinen tilanne heikkeni nyt sen opintovapaan myötä, joten pakkohan tähän hommaan on jotain rotia tulla! Tuon laskutilin idea on nyt siis se, ettei tulisi niitä "notkahduksia" esim. auton korjauksen tai vakuutuslaskun "yllättäessä". Tämä on ilmeisesti sitä niin kuuluisaa varautumista. ;)

   Poista
 2. Tämä on yksi tuleva tavoitteeni, erillinen laskutili. Kiitos taas loistavasta vinkistä helpottaa omaa arkea :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina