keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Päiväkirjamerkintöjä

Kaivelin tuossa vanhoja päiväkirjojani ja selailin sieltä rahaan liittyviä merkintöjä. Aika paljon raha esiintyi toiveissa, mutta moneen kohtaan liittyi myös vahvaa epätoivoa.

15.11.2011 "Talveen on varauduttu hankkimalla autoon lohkolämmittimen piuha ja sisätilan lämmitin. Kallista puuhaa kaikki tyynni. Huomenna on erittäin aiheellista maksaa laskut... Haluaisin alkaa säästämään ihan tosissaan. Tavoitteena on uusi auto ja joskus oma asuntokin. Ennen kaikkea veloista olis jo korkea aika päästä eroon."

22.11.2011 "Makselin tuossa laskuja. Maksoin Vipsterin pois ja nyt vähän vaikuttais ettei tarttis enää uutta ottaa. Olis jo korkee aika päästä tuosta kaikesta paskasta eroon. Nyt vaan tarvii skarpata ihan tosissaan. Vaihe 1 on maksaa veronpalautuksista se 1000€ Vippi24 pois ja säästöillä ja joustoluotolla vuokra. Muut laskut saa odottaa joulukuun puoliväliin. Jos elämisestä tulee tiukkaa, niin masterilla sitten. Sit lyhennellään visa pois ja sitten on jouston ja säästöjen vuoro. Ilman mitään ylimäärästä, voi olla että pääsen piankin jaloilleni."

2.12.2011 "Mulla on vähän sellainen ongelma, että kun alan suunnittelemaan tai unelmoimaan, lähtee se ihan totaalisesti räpylästä. Alan suunnittelemaan juttuja jotka lopulta kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Niinku nyt tää taloushommakin"

30.12.2011 "Lähtökohdat on nyt ihan hyvät. Kaikki lyhytlainat on maksettu. Vaikka joululahjojen kanssa lähtikin vähän räpylästä, oli Masteri auttamassa. Nyt kun tuli se lisäkorvaus, ei tarvii masteriakaan enää vinguttaa."

25.7.2012 "Luin vanhoja merkintöjä ja suorastaan hävettää! Enkö oo oppinut mitään. Perustin blogin talouden tasapainotukselleni Blogin ja Saverin avulla olen saanut hommaa haltuun. Pikavippiä en oo ottanut. Tavoitteena  oli saada lainat maksettua 12/2013 mennessä ja nyt olen ostanut auton ja pyörän ja vaikka mitä. Kakkosduunista tulleet rahat on vaan mahdollistanu tätä perseilyä lainojen maksamisen sijaan. Nyt tavotteideni mukaan lyhentämiseen menis1000€/kk ja sitten laskut jne. Toisinsanoen palkasta ei jäis elämiseen mitään! Mulla on jälleen niin kova tarve saada tuloksia, etten ajattele kokonaisuutta tai arkea ja sen realiteettejä. Syksy saa olla nyt sitten nuukailua." 

28.8.2012 "Kakkosduunista soittivat ja nappasin yhdeksän vuoroa tulevaan listaan. Kolmen viikon aikana 3*9h ja 6*15h =117h, se on yli normaalin 114.45 listan, ja siis tämän lisäksi teen omat työt. Tuossa tulee kolme sellaista kertaa jossa menen aamulla 8 omiin töihin, siitä suoraan 2. duunin iltayöhön josta vielä oman duunin aamuvuoroon. Eli käytännössä 32h vuoro, mutta kahdessa eri työpaikassa. Mä oon varmaan kuukauden päästä seinähullu, mutta nyt on pakko saada joku käänne tähän hommaan. Muuten oon kohta ihan alkupisteessä."

Ongelma ei todellakaan ole, ettenkö olisi valmis tekemään asioita muutoksen eteen, mutta luulen tuon hullun työtahdin vaikuttaneen myös siihen, ettei minulla ole ollut jaksamista enää harkita tai tehdä järkiratkaisuja esim. ruokakaupassa. Kaikki on pitänyt vaan ratkoa ja hoitaa nopeasti. Eikös tämä ollut juuri sitä samaa aikaa kun tuskailin sen kouluun pääsyn kanssa ja tietokoneen ostamisen. Nyt täytyy kyllä sanoa, että olen aidon iloinen siitä, että opintovapaalla en saa  tienata. Opinpahan olemaan.

8 kommenttia:

 1. vaikutat kyllä ahkeralta tyypiltä. niinhän se pitää ollakin jos haluaa saada jotain aikaiseksi. mutta 32 tuntia töitä putkeen on kyllä liikaa. itsekin aikoinaan on tullut tehtyä paljon töitä, liikaa siis. joku tolkku se on elämässäkin oltava.
  näyttää sulla muuten kohta olevan puolivälijuhlat lainanlyhennyksen suhteen, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Ja kyllä siitäkin on varmasti monenlaista sanottavaa, että onko tuo ollut työnantajaa kohtaan reilua? Kuinka tuottelias olen ko. aikana ollut työmaalla valvotun yön jälkeen. Alallani tämä on kuitenkin "yleinen harrastus", ja siksi sitä ei ole niin pahalla katsottukaan. Kai. Mutta tämä pakollinen "jarruttaminen" olkoon minulle opiksi ja hyväksi. Näin tahdon ajatella.

   Puoliväli ei koita aivan vielä. Seuraava lyhennys on 15.11 ja siinä jäädään muutama kymppi puolivälistä, ellen saa jotenkin nipistettyä extraa. Pahoin pelkään etten saa. Mutta tällä laskelmalla, vaikka menisin 250€/kk tahdilla ensi kesään ja sen jälkeen kun palaan töihin 500€/kk, olisi laina maksettu huhtikuussa 2015. Hyvä kai sekin.

   Poista
 2. Huh huh millaisia vuoroja olet tehnyt, kyllä se laina siitä sitten lyhenee ja loppuu aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se joskus loppuu. Ikinä en enää tee tuollaisia. Siinä lähtee vaan järki ja terveys.

   Poista
 3. Olet kyllä kova mimmi! Mulle on myös muutaman kerran tarjottu kakkostyöstä noita yövuoroja oman päivätyön päälle mutta en ole uskaltanut ottaa. Jännä homma tuo että itsekin luulin siististi makselevani kakkostyöstä velkoja pois mutta sitten kun niitä extrapalkkoja alkoi tulla niin törsäilyksihän se meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on niin tuttu se tunne; "Kun kakkosduunin palkka tulee teen kyllä jotain kivaa, oonhan niin paljon uurastanu." Ehkä siinä se onkin, etten ole osannut relata ilman kustannuksia. Sinänsä hassua kun harrastan ns. nollalajeja. luonnossa kulkemista jne..

   Poista
 4. Mun piti tarkistaa sun blogista, että koska olen kommentoinut tänne ensimmäisen kerran. Toukokuussa 2012. Silloin oli opintolainaa jäljellä muutama tonni ja kolme luottokorttia tapissa. Opintolaina on maksettu, yksi luottokortti lopetettu ja maksettu mutta kaksi luottokorttia on taas tapissa. Eli edelleen on oppimista sillä saralla. Nyt päätin aloittaa uuden spurtin. Tästä voin ehkä kirjoitella sun kommentteihin enemmän, jos se ei häiritse sua (tämän takia en halua kirjoittaa blogia, eikä muutenkaan ole tarve aloittaa uudelleen blogia).

  Mutta pakko sanoa, että sun asenne on muuttunut. Et ole enää niin kaikki-mulle-heti-nyt-ihminen. Just noi "hankin pyörän, uuden puhelimen etc. heti, kun tuli mieleen-ilman-harkintaa" on jääneet pois.

  - se vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellähän se vakkari lymyääkin! Jihaa! Hei pitkästä aikaa! :) Tänne vaan kommentoimaan! Mielellään kuulen sinunkin tilanteestasi. Oletko muuten huomannut, että lisäsin blogiin mahdollisuuden tilata sitä sähköpostilla? Samaa olen itsekkin pohdiskellut. Ei yhtään huvita ajatella yhdenyhtä osamaksua. Ikinä. Paitsi vakuutuksia en tuu varmaan koskaan maksamaan kerralla... :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Mikäli haluat nähdä vastaukseni vaivattomasti, voit ruksittaa ruudun ILMOITA, ja vastaukseni tulee sähköpostiisi. -Taina